banner102

OF’TA İPİ KİM GÖĞÜSLEYECEK?

Yerel seçimler yaklaşırken Of’ta seçim hareketliliği artarak devam ediyor.

20 Ekim 2013 Pazar 21:44
OF’TA İPİ KİM GÖĞÜSLEYECEK?

 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde aday belirleme süreci de hızla devam ediyor. Of, Çaykara, Dernekpazarı ve Hayrat’ta bir yandan siyasi partilere başvurular sürerken öte yandan da partilerin seçim işleri başkanlıkları harıl harıl aday adaylarını süzgeçten geçirmeye devam ediyor.  Partilerin en güçlü aday adayları hangi isimler ve hangi kriterlere göre adaylar belirlenecek? İşte Of kamuoyunun merak ettiği sürece dair gündeme ışık tutacak notlar…

Of’ta Durum

Of’ta Ak Parti’ye bugüne kadar 4 resmi başvuru gerçekleştirildi. Mevcut belediye başkanı Murat Saral’ın haricinde, eski Of Belediye Başkanı ve İstanbul milletvekili Oktay Saral’ın birlikte boy gösterdiği Salim Sarıalioğlu, eğitim camiasından Güngör Saral, Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ö. Lütfü Saral adaylık için başvuru yapan isimler olarak göze çarpıyor. Ak Parti Of İlçe Teşkilatı genel merkezin emri  doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Of’ta da adayını temayül yoklaması ile belirleyecek. İlçe başkanı M. Hakan Terzioğlu’da yakın zaman önce adaylarını temayül yoklaması ile belirleyeceklerini belirtmişti. Fakat Ak Parti’de yürütülen yoğun kulis faaliyetleri aday seçimini de bir hayli zorlaştırıyor. Başkan Terzioğlu ve ekibinin bu noktada en doğru kararı vermek için oldukça zorlanacağı açık.

Ak Parti’nin Of’taki en büyük rakibi ve seçimin favorilerinden Saadet Partisi’nde de yoğun bir çalışma var. Nisan ayı sonunda seçim startı veren Saadet Partisi Of İlçe Teşkilatı aday belirleme sürecinde son aşamaya gelen partilerden. Aday adaylarını bireysel başvurular dışında teşkilat birimlerinin 3. Bir ismi önermesi ile de kabul eden Saadet Partisi Of İlçe Teşkilatında bugüne kadar 2 isim öne çıkmış durumda. Bunlardan birincisi İlçe Başkanı M. Celal Vahapoğlu, ikincisi ise Of Belediye Meclis üyelerinden İrfan Saral. Üç isminde teşkilat tabanında kabul gördüğü ve teşkilatın desteğinin tam olarak sağlandığı gelen duyumlar arasında. Saadet Partisi’nin “görev istenmez fakat liyakatli kişiye verilir” prensibini benimsemesi aday belirleme sürecinde yaşanacak ayrışmaların tamamen önüne geçilmesine olanak sağladığından Saadet Partisi’nin Ak Parti’ye göre daha avantajlı olmasını, kırgınlık ve bölünme gibi sendromların hiç yaşanmamasını da sağlıyor.

Of’ta öne çıkan bir diğer parti ise MHP. Mehmet Hacıkerimoğlu’nun ilçe başkanı olarak seçilmesi sonrasında oylarını biraz daha artıran MHP’de ise aday adaylığı noktasında ciddi bir hareket gözükmüyor. İlçe Başkanı Hacıkerimoğlu aday adayları noktasında herhangi bir gelişmenin olmadığını belirtirken aday belirleme sürecinin de devam  ettiğini söyledi.

Of’ta hatırı sayılır bir oy kitlesi olan bir diğer parti ise CHP’de ise yine bu seçim döneminde sessiz kalan partilerden… CHP’de kamuoyuna yansıyan bir hareket yok.

Bu gelişmeler ışığında Of’ta özellikle Ak Parti ve Saadet Partisi’nin kıran kırana bir seçim sürecinden geçecekleri muhtemel gözüküyor. Hem oy potansiyelleri hem de mevcut aday adayları Ofluların yakın ilgisi ve gözü önünde duruyor. Yerel seçimlere 6 aydan az bir süre kala seçim hareketliliği gün be gün artarken bu hareketliliğin adayların kesinleşmesinden sonra daha da yükselecek gibi gözüküyor.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.10.2013 21:51
Anahtar Kelimeler:
AkpBBPSaadetMHPCHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cihangir 2013-10-20 23:10:37

tabiki saadet partisi...of kirpi yuvası gibi delik deşik duruyor.bu akp parti zihniyetinin işi olmdığı kesin.anlamıyorlar işten.irfan saral bu işi yapar.

Avatar
selim batur @cihangir 2013-10-21 07:59:50

İrfan saral ismini diğerleri gibi inceleyin..hiç bir vizyonu olmadığını göreceksiniz.. sadece

Avatar
milli görüş hakkın görüşüdür @cihangir 2013-10-21 15:18:32

bizler saadet partiliyiz geçen sene erdal saral nasıl takiyye yaptığını herkes biliyor.. vakit namazlarını dahi bırakmayarak milli görüşçülerin sırtından biryerlere gelmeyi yaratn nasip etmedi ona.. bir daha partiye uğramayan bu şahıs şimdi fakir ve ortağına borçlu olan özçaydan altı milyarın üzerinde maaş alarak aracını özel işlerinde kullanarak nasıl niyette olduğunu açıkca ortaya koymadımı. irfan sarala gelince kendisini hiç bir mitinge ve il divan toplantısında gördükmü şimdiye kadar toplum yararına hangi faaliyeti oldu koyu bir akraba miliyetçiliği ile partimizi ve davamızı kullanarak bir yerlere gelme niyetinde oldukları aşikar değilmi.. dün oktay saral milli görüş çizgisinde hamaset dolu nutuklar atarken şimdi nerde ey milli görüşçüler.. bizim derdimiz birirlerinin kazanmssımı.. allah rızasını gözetmek mi .. mutlaka yaptığımız her işten yaratanın haberi vardır ona göre tercihimizi ve adayımızı belirleyelim

Avatar
oflu. 2013-10-21 17:17:40

ben akp'ye oy ve re ce ğim.

Avatar
oflu 2013-10-21 17:59:52

musa gözütok,olsun ofu süpürür,arkadaşlar..

Avatar
salim saral 2013-10-21 20:45:13

ak parti tabikide

Avatar
ofa saadet gelsin 2013-10-21 21:12:13

saadet bu seçimde yolları köstebek yuvasına dönmüş ofu alır ihya eder. şimdi saadet vakti...

Avatar
ah millet 2013-10-26 12:02:16

inşallah yine işi bilmeyen tecrübesiz çoluk çocuğa kalmaz bu iş.

banner90