banner102

Of'ta İŞKUR Hizmet Noktası Açıldı

Of Belediyesi ile Trabzon ‘Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ arasında protokol imzalandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Şubat 2015 Salı 19:49
Of'ta İŞKUR Hizmet Noktası Açıldı
Yerel yönetimler ile merkezi yönetimin işbirliği yapması ve vatandaşlara en yakın noktadan hizmet verilmesi düşüncesiyle İŞKUR İl Müdürlükleri ile il, ilçe ve belde belediyeleri arasında "İŞKUR hizmetlerinin sunumuna ilişkin protokol" imzalanmaya ve bu belediyelerde oluşturulan "İŞKUR Hizmet Noktası" ile hizmet verilmeye başlandı.

Bu kapsamda Of Belediye Başkanlığı ile Türkiye İş Kurumu Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.  Yapılan protokol neticesinde Of Belediyesi aracılığı ile kurum hizmetlerinden vatandaşların kendilerine en yakın noktadan ve ücretsiz olarak yararlanma imkânına kavuşturuldu.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu "İŞKUR ile yapmış olduğumuz bu protokol sonrasında hizmet noktalarında iş arayan kaydı almak ve güncellemek, iş arayanların profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvuruları takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak gibi hizmetleri halkımızın ayağına getirdik. Bu sayede vatandaşlarımız Trabzon’a gitmek zorunda kalmayacak hizmeti yerinden yani Belediyemizden alacak. Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce bu hizmet halkımıza verilecektir.  Bu güzel bir hizmet vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bu uygulama ile Belediyelerde istihdam hizmetlerini verirken, diğer taraftan iş yoğunluğunun azalması nedeniyle istihdam hizmetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesinde daha aktif rol oynama imkânına kavuştu. Belediyeler de bu uygulamayla istihdam hizmetlerinin yerelleşmesine katkıda bulunurken aynı zamanda iş arayan hemşerilerine iş, işçi arayan hemşerilerine işçi sağlanması konusunda verilen hizmetlerde katkıda bulunacak.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 04.02.2015 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90