banner102

Of'ta 'Kodlamaya Çocukken Başla' Projesi

Of İlçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği öğrencilerinin düzenlediği 'Kodlamaya Çocukken Başla' adlı sosyal sorumluluk projesi sertifika töreni yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Aralık 2016 Perşembe 14:16
Of'ta 'Kodlamaya Çocukken Başla' Projesi

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nun katılımlarıyla Miktad Sarıalioğlu Ortaokulunda gerçekleştirilen sertifika töreninde 3 hafta boyunca eğitim gören okulun 5/B sınıf öğrencilerine sertifikaları takdim edildi.

Gerçekleştirdikleri proje ile ilgili açıklama yapan Of Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği öğrencileri, projenin amacının küçük yaştaki öğrencilerin zeka seviyelerini geliştirmek olduğunu söylediler.

Kodlamayı öğrenecek öğrencilerin algoritmik düşüncelerini geliştirmek, olaylara bakış açılarında kolaylık sağlamak, derslerindeki başarılarını artırmak  ve problemleri çözmelerinde yardımcı olmak için geliştirilen bir proje olduğunu söyleyen öğrenciler, "Proje kapsamında öğrencilere; bilgisayarlara veya diğer makinelere nasıl davranacaklarını, makinelerden ne şekilde verimli yararlanılabileceğini öğreterek öğrencilerin bu konulardaki yeteneklerini artırmaya çalıştık. Kodlamayı öğrenen öğrenciler,  ders veya diğer problemlerin nasıl çözüleceği konusunda yeteneklerini geliştirerek sistemli düşünebilmeyi öğreniyorlar. Bu sadece ders hayatlarında değil, sivil hayatlarında da daha verimli yaşamalarına neden olacağını düşünüyoruz." dediler.

23 öğrencinin sertifika aldığı törende konuşma yapan Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu öğrencilere başarılı olmaları öğütler vererek projeyi gerçekleştiren Üniversite Öğrencilerine teşekkür etti. 



Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 15.12.2016 15:19
Anahtar Kelimeler:
İdris Kabahasanoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90