banner102

Of'ta MTOYK Protokolü Oluşturuldu!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde hazırlanan ve Yüksek Planlama Kurulunun kararı ile kabul edilen Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu (MTOYK) Çalışmaları İş Birliği Protokolü Of’ta kurum ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla hayata geçirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Ocak 2017 Cumartesi 21:57
Of'ta MTOYK Protokolü Oluşturuldu!
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı 2016/21 genelge ile mesleki ve teknik eğitim alanında yapılacak çalışmalarda sektör, ilgili meslek kuruluşları ve yerel yönetimlerin desteğini alarak, katılımcılık ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde daha nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimi gerçekleştirmek amacıyla her ilçede il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgili yöneticilerinin, mesleki ve teknik ortaöğretim okul / kurum müdürlerinin, sektör ve meslek kuruluşu temsilcilerinin, Belediye ve ilgili diğer kamu ve özel kurum ve kuruluş temsilcilerinin üye olarak yer alacağı “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu” oluşturulmasına karar verilmişti.

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu mezunlarının eğitim aldıkları meslek alanında istihdam edilmeleri için sektör desteğini almalarını da sağlayacak olan bu karar Of Kaymakamlığı, Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Of Ticaret Ve Sanayi Odası, Of Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Of Belediyesi, Of Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı arasında Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu yetkililerinin atmış oldukları imzayla Of’ta hayata geçirildi.

HMB Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Of Mesleki Eğitim Merkezi, Taşhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Lisesi eğitim kurumlarını kapsayan, Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sekretaryasında yürütülecek olan Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu (MTOYK) çalışmalarına taraflar Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kuruluna üye vermek, Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulunun almış olduğu kararlar doğrultusunda gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğu ifade edildi.

Protokol imza töreninde Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, OFTSO Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Saral, Of Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Yadigar Saral, Of Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Barış Çağlar, Okul Müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

İmzalanan protokolün Of için hayırlı olması dileğinde bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, protokol kapsamında oluşturulacak yönetim kurulu ile protokole taraf kurum ve kuruluşların mesleki ve teknik eğitim ile ilgili ilçemizin ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda iş birliği içerisinde hareket edileceğini ifade ederek; “Eğitimin her şeyin üstünde olduğunun bilincindeyiz. Özellikle büyüyen ve gelişen bir Türkiye ve Of için mesleki ve teknik eğitim okullarının önemi tartışılmaz. Of Ekonomisinin ihtiyaçları ve nitelikli eleman talepleri doğrultusunda yönetim kurulu içerisinde diğer kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde çalışmalarımızı yürütecek olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereği kurulması planlanan ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu’nu ilçemizde de kurmuş olduk. İnşallah ilçemiz için özellikle istihdam alanında önemli çalışmalar yapılacak” dedi.

İmza töreninde konuşan Of Kaymakamı Eyüp Fırat, “Eğitimin her şeyin üstünde olduğunun bilincindeyiz. Özellikle büyüyen, gelişen ve ileri teknolojiye sahip bir ülke olmak istiyorsak, mesleki ve teknik eğitimini tamamlamış nitelikli insanlara ihtiyacımız var. Türkiye ve Of için mesleki ve teknik eğitim okullarının önemi tartışılmaz” şeklinde görüşlerini belirtti.

Protokolde yer alan tüm kamu özel kesim tüm tarafların imzalarının tamamlanmasından sonra Başkanlığı İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce yürütülecek “Mesleki ve Teknik Okul Yönetim Kurulu” önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği toplantılarla çalışmalarına başlayacak.

Son Güncelleme: 21.01.2017 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90