banner102

Of’ta sabah namazı buluşmaları

Trabzon’da altı yıl önce başlatılan “Sabah Namazı Buluşmaları” yeni halkalarla devam ediyor. Bu anlamda “Sabah Namazı Buluşmaları” etkinliği Of’ta da başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Şubat 2020 Cumartesi 09:09
Of’ta sabah namazı buluşmaları

Etkinlikte bir grup eğitimci, memur, esnaf önce sabah namazında buluşuyor. Namazın ardından sıcak çorbalar içilip çay eşliğinde sohbet ediliyor. Trabzon’un diğer birçok ilçesinde devam eden buluşmalarda Of’taki buluşmalar Pazar günü sabah namazında gerçekleştirliyor. Trabzon’da Cihannüma Derneği Trabzon Şubesi Temsilcisi ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal Hamzaoğlu ve arkadaşlarının başlatmış olduğu “Sabah Namazı Buluşmaları” etkinliklerinde zaman zaman farklı ilçelere konuk olunuyor. Trabzon namaz dostları Oflu namaz dostları ile sabah namazını Of Çarşıbaşı Büyük Camiinde eda etti. Namazın ardından Nizam Usta Lokantasından çorba içip çay sohbetinde bulundular.

Of’taki  “Sabah Namazı Buluşmaları”nı organize eden  Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu namaz sonrası sohbette yaptığı konuşmada, “ Namaz gönüllüleri hepiniz hoş geldiniz.  Hepiniz zaten namaz ehli, namaz gönüllüsü olduğunuzu biliyorum. Lakin haftada bir gün de olsa sabah namazında buluşup sohbet etmek, bir şeyleri dert edinmek için bir fırsat olarak görülmelidir. Trabzon’da altı  yıl önce başlatılan Of’taysa yeni başlattığımız bu hayırlı buluşmanın hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum. Trabzon’dan gelen misafirlerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah bu hayır buluşmaları her geçen gün katlanarak devam eder. Allah ibadetlerimizi kabul olanlardan eylesin. Birliğimizi, dirliğimize, kardeşliğimizi kaim eylesin.” Sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Trabzon’da “Sabah Namazı Buluşmaları” etkinliklerin başlamasına öncülük eden Cihannüma Derneği Trabzon Şubesi Temsilcisi ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal Hamzaoğlu da yaptığı selamlama konuşmasında, “ Altı yıl önce arkadaşlarımızla sabah namazlarında buluşup namaz sonrası sohbet etmeye başladık. Bu buluşmalarda Trabzon’un Fethinin simgesi Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin güzelliğini yaşadık. Camiye dönüştükten sonra uzun süre namazlarımızı Ayasofya’da eda ettik. Şimdi tadilatta olduğu için namazlarımızıFatih Camiinde eda ediyor ardındanfarklı İslami kaynaklardan farklı konuları inceleyerek sohbet ediyoruz.  Bu buluşmaların tüm ilçelerimize yayılmasını arzu ediyoruz. Sağ olsun İdris Bey ve sizler bu çağrımıza kulak vererek Of’ta da bu güzelliği yaşamaya başladınız. Buluşmalarımız Eylül ayında başlayıp Ramazan ayına kadar devam ediyor. Rabbim bu buluşmaların sayısını artırsın. Rabbim ömrümüzü ve işlerimizi hayırlı eylesin.” dedi.

Son Güncelleme: 22.02.2020 09:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90