banner102

OF'TA ŞEB-İ ARUS GECESİ

Hz. Mevlânâ’nın ölüm yıldönümü dolayısıyla, Of Belediyesi’nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şeb-İ Arus Gecesi Of Sahil Tesislerinde gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Aralık 2014 Çarşamba 00:10
Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel’in konuşmacı olarak katıldığı programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Halk Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Müftüsü Recep Onat, Siyasi Parti temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, büro amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, tarihimizin bize batılılar tarafından öğretildiğini ve öğretilen bilgilerin doğruyu yansıtmadığını iddia etti. Uğurluel, "Bizim tarih bilgileri gibi sanat tarihimizi de gözden geçirmemiz lazım. Çünkü Osmanlının son döneminde, ne yazık ki Anadolu'yu talan eden yabancı bir takım arkeologlar ve hırsızlar vardı. Bunların kimi Alman'dı, kimi de İngiliz ve Fransızlardı.  Bunlar mirasımızı talan ettikleri gibi, bizim Anadolu'muzun tarihini, kendi bakış açılarına göre yazılan kitaplar bıraktılar. " dedi.

YABANCI BAKIŞ AÇISINDAN KURTULMAMIZ LAZIM

"Bize eğitim veren sanat tarihi hocalarımız bize, 'Hocalarımızın hocaları Alman'dır' derdi." diyen Uğurluel, "Benim sanat tarihimi bir Alman ne kadar iyi bilebilir ki? Tabiki bilemeyceği gibi tarihimizi kendine göre yontarak bize aktarıyor. Bunun için yabancı bakış açısından kurtulmak durumundayız" diyerek yanlış öğretilen tarih bilgilerine dikkat çekti.

Program Tasavvuf Musikisi Konseri ve İlahi Semazen Grubu’nun Sema gösterimleriyle son buldu.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 17.12.2014 00:19
Anahtar Kelimeler:
Talha Uğurluel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90