banner102

Of'ta Şehitler için Hatim Programı Düzenledi

Ülke genelinde son zamanlarda artan terör olaylarında şehit olan asker ve polislerimiz için Of Çarşıbaşı Camiinde Cuma namazı öncesi Hatim Programı düzenledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Ağustos 2015 Cumartesi 03:17
Of'ta Şehitler için Hatim Programı Düzenledi

Of Belediye Başkanlığı ve Of Müftülüğü tarafından organize edilerek gerçekleştirilen Hatim programı, hafızların okudukları cüzlerden sonra Of İlçe Vaizi Hüseyin Güven Cuma Namazı ezanına kadar camide bulunan binlerce kişiye vaaz etti.

ÖZÜMÜZDEN UZAKLAŞTIK

Yaptığı sohbetinde her geçen gün artan terör olaylarının en büyük sebebinin özümüzden uzaklaşmaktan kaynaklandığını söyleyen Hüseyin Güven, "Tarih boyunca aynı inançta olan kardeşlerimiz ile ırk, renk, mezhep, köken ayırt etmeden omuz omuza düşmanlara karşı mücadele ettik. Fakat şimdi aynı dinin mensupları birbirlerini öldürmek için adeta yarışa girmişler. Üstelik bunu yaparken Allah için yaptıklarını söylüyorlar. Bütün bu olumsuzlukların, kötü gidişatın sebebi özümüzden uzaklaşmamızdır. Manevi değerlerimizi bir kenara koyarak düşmanlarımızın değerlerini ölçü kabul ettiğimiz için bu hallere düştük." dedi.

KAFİRLER DOST EDİNİLEMEZ

Sohbetin devamında Müslüman olmayanları hiçbir şekilde dost edinilmemesi gerektiğini de ifade eden Güven,"Rabbimiz ne şart olursa olsun kafirleri dost edinmememizi bize emrediyor. " diyerek son zamanlarda yapılan bu tür yanlışlara dikkat çekti.

Ezanın okunmasıyla son bulan sohbetin ardından yapılan dua ile program sona erdi. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 22.08.2015 10:19
Anahtar Kelimeler:
Hüseyin Güven
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90