banner102

Of'ta Siyer-i Nebi Coşkusu

AGD'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması'nda Türkiye genelinde 400 bine yakın öğrenci ter dökerken Of İlçesinde de 1000 e yakın öğrenci sınav heyecanı yaşadı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Aralık 2016 Pazar 01:49
Of'ta Siyer-i Nebi Coşkusu

Türkiye genelinde  5 bin 587 lise ve 6 bin 304 ortaokulda gerçekleştirilen Siyer-i Nebi sınavı Of İlçesinde 11 okulda yapıldı. Yapılan sınavın sonuçları ise 31 Aralık tarihinde açıklanacağı öğrenildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) organize ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sınav için yüzbinlerce öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Uzmanı Mustafa Soykök’ün ‘İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed(sas)’ kitabını okudu. Sınav Hakkâri’den Edirne’ye, Kilis’ten Sinop’a, Diyarbakır’dan İzmir’e kadar 81 il ve 800 ilçede gerçekleştirildi. Yüzbinlerce öğrencinin yanı sıra milyonu bulan veli de sınavın heyecanını yaşadı. ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganı ile herkesin ilgisini çeken sınav esnasında dikkat çeken anlar da yaşandı. 

SINAV SONUÇLARI 31 ARALIK'TA AÇIKLANACAK 

Sınav sonuçlarının açıklanacağı 31 Aralık tarihinde ödüller illerin dereceye girenleri ile Türkiye Geneli dereceye girenlere verilecek. 31 Aralık 2016 tarihinde 600 yakın ilçe merkezinde ve 81 ilde gerçekleştirilecek Mekke’nin Fethi Programlarında sınavın dereceye girenleri ödüllendirilecek. Ödüller arasında Umre ziyareti, cumhuriyet altını, laptop, saat vb cezbedici şeylerin olması yarışmada derece yapmak için gayret edenleri de motive etti.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 18.12.2016 01:51
Anahtar Kelimeler:
Agd
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YILDIRIM 2016-12-19 15:42:42

İyiki varsın AGD

banner90