banner102

Of'ta “Trafikte empati hareketi” Konferansı

Of Teknoloji Fakültesi Enerji Kulübü tarafından düzenlenen “Trafikte empati hareketi” adlı konferansta 17 yıllık motosiklet kullanıcısı ve üniversite öğretim görevlisi olan Asil Özbay bilgi ve deneyimlerini üniversiteli öğrenciler ile paylaştı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
14 Aralık 2019 Cumartesi 12:08
Of'ta “Trafikte empati hareketi” Konferansı

2018 yılında “Trafikte empati hareketi” söylemi ile hayata geçirilen “Motorcu Dostu Trafik” sosyal sorumluluk projesinde trafikteki motosiklet ve diğer taşıt kullanıcılarının birbirlerini daha iyi anlaması ve güvenli bir sürüş ortamı sağlanması için, planlı, programlı, sürekli ve sürdürülebilir bir şekilde çaba sarf etmeyi hedeflediklerini söyleyen İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyeni Asil Özbay, "Aytemiz, Castrol, Unico Sigorta, TMF (Türkiye Motosiklet Federasyonu), Yuasa, MKSF (Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu), MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği), Suzuki ve TMP (Türkiye Motosiklet Platformu) olarak yola çıktığımız “Motorcu Dostu Trafik” projesinin ikinci yılında etkinliklerimizi geniş kitlelere yayarak daha kapsamlı bir bilinçlendirme çalışması yapmayı hedefliyoruz." dedi.

Projenin 2019 yılı ikinci etabı kapsamında, üniversitelerde gençlerle de bir araya geldiklerini sözlerine ekleyen Asil Özbay, "Gerek, 17 yıllık motosiklet kullanıcısı ve üniversite öğretim görevlisi olarak yollarda edindiğim deneyimleri, bu rotalarda dikkat edilmesi gereken yerleri, güvenli sürüşün ve güvenlik donanımlarının önemini, diğer araçların yoldaki motosiklet kullanıcılarına sergiledikleri davranışların hayati önemlerini anlatıyoruz." diyerek yapılan  etkinliklerle gençlerimizin çok daha bilinçli birer kullanıcı olarak trafiğe katılmalarını hedeflediklerini ifade etti.

Yapılan sunum sonrası 17 yıllık motosiklet kullanıcısı ve üniversite öğretim görevlisi Asil Özbay'a Of teknoloji Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Coşkun Bayram tarafından plaket takdim edildi.


Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 14.12.2019 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90