banner102

Of’ta vatandaşa 15 bin zeytin ağacı fidanı

Of Belediyesi Albayrak Holding tarafından kendilerine bağışlanan 15 bin adet zeytin fidanını toprakla buluşturma kapsamında Of Belediyesi “Of’ta 15 bin Zeytin Ağacı Fidanı Toprakla Buluşuyor” kampanyası düzenleyerek ev ev iş yeri iş yeri gezerek dağıtımını gerçekleştirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Aralık 2020 Çarşamba 15:46
Of’ta vatandaşa 15 bin zeytin ağacı fidanı

Kampanya kapsamında başkan Sarıalioğlu ilk olarak zabıta ekipleri ile birlikte evlerde vatandaşları ziyaret ederek fidan dağıtarak herkesin bir dikili ağacı olmasını istiyor. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ilçe merkezindeki esnafı ziyaret ederek ‘Zeytin Fidanı’ dağıtımında bulundular.

 

Kampanya ile ilgili konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu;  ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.’ Hadis-i Şerif’i mucibince “Yeşil Of’umuz “daha da yeşil olsun diye belediyemiz tarafından “15 bin  Fidan Toprakla buluşuyor” kampanyasının ilk dağıtımını gerçekleştirdik.  Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak tarafından belediyemize ücretsiz olarak gönderilen fidanları Oflu hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Zeytin kahvaltılarımızın, zeytinyağı ise hepimizin sofralarının vazgeçilmezidir. Oflular olarak biz pek içmesek de zeytinin yaprağı Türkiye’de ve pek çok ülkede çay olarak içilmektedir. Binlerce hatta 4-5 bin yıl kadar yaşayabilen bu mübarek zeytin, dünyanın en uzun ömürlü ağacı. Allah-ü Teâlâ’nın üzerine yemin ettiği ve Kur’an-ı Kerim’de 6 ayette zikredilen bu ağacın ne kadar şifalı olduğunu aynı zamanda Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Hadis-i şeriflerinden de öğreniyoruz. Hz. Ömer (r.a.)’den gelen rivayette Rasülullah (s.a.v.) “Zeytinyağını yiyin ve onunla yağlanın. Zîra o, mübarek bir ağaçtandır” buyurur. Yaprağı, zetini, yağı ile birçok hastalığa şifa olması hasebiyle Oflu hemşerilerimize birer zeytin fidanı hediye etmeye karar verdik. Bu ağaçları bahçelerinize dikmenizi rica ediyoruz. Bahçeniz yok ise büyükçe bir saksıya aktararak ev içinde veya balkonda yaşatmaya devam edebilirsiniz. Sabah akşam iki yaprağını koparıp ağzınızda sakız gibi uzun bir süre çiğnemenizi, sonra da bu yaprakları yutmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca dilerseniz zeytin yaprağı çayı alıp günde 2-3 bardak içmeniz durumunda koronaya yakalanmama veya yakalanılması durumunda kolay atlatma imkân ve ihtimalini sizlere hatırlatmak isteriz. Bunun yanı sıra sıhhatli bir hayat için zeytin ve sızma zeytinyağını hayatımızın vazgeçilmezi hâline getirmenizi tavsiye ederiz. Su bardağına 2 tatlı kaşığı zeytin yaprağı tozu ekleyin. Üzerine kaynar su döküp ağzını kapatın, 10-15 dakika demlenmesini sağlayıp sonra afiyetle içiniz.Şifalı güzel ve bereketli günlerde birlikte yaşamaya ve yaşatmaya devam etmeyi Cenâb-ı Hak (c.c.)’den niyaz ediyoruz. Şifa olsun!”

 

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek de zeytin fidanı dağıtımında yaptığı konuşmada; “ Ait olduğumuz inanç ve kültür yapımız bizlere ağaç dikmeyi tavsiye diyor. Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan ağaçlandırma seferberliği için de güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bu kampanyaya öncülük eden Belediye Başkanımızı ve hayırsever Albayrak Holding başkanımız Ahmet Albayrak’ı tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Oflu hemşerilerimizin de fidanlara özen göstererek yetiştirmelerini istiyoruz. İnşallah ilerde de diktikleri ağaçlardan zeytin alıp tatmaları nasip olur”. diyerek duygularını ifade etti.

Son Güncelleme: 16.12.2020 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90