banner102

Of'ta yılın annesi “o“ seçildi

Trabzon'un Of ilçe kaymakamlığının girişimleri sonucu Müslüman olarak nikahı kıyılan ve 6 çocuğa annelik yapan Ermeni Hermina Dalmazyan (Ayşe Şimşek) “Yılın gönüllü annesi” seçildi.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 11:01
Of'ta yılın annesi “o“ seçildi

Of ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Keler köyündeki bir evde yaşayan Muhammet Ali Şimşek, eşini 9 yıl önce meydana gelen selde kaybetmesinin ardından 8 yıl önce ziyaret amaçlı Ermenistan’dan Trabzon’a gelen Dalmazyan ile tanışıp evlendi.

Türk komşularının desteği sayesinde ülkesine dönmeyen Dalmazyan, eşi Şimşek'in dört çocuğuna kol kanat gererken bir süre sonra Müslümanlığı seçerek Türkçe konuşmayı öğrendi.

 

İlk eşinden Nurdoğan (20), Sümeyra (15), Edanur (14) ve Ahmet (12) adında 4 çocuğu olan baba Şimşek, daha sonra Ermeni asıllı Hermina Dalmazyan’dan Muhammet(4) ve Fatma (6) adında iki çocuğu oldu. 

Çocukların hepsini kendi çocuğu gibi sevdiğini belrten Dalmazyan, “Müslümanlığı seçtiğim için çok mutluyum. Eşimin çocukları benim çocuğum değildi. Ama ben onları kendi çocuğum gibi sevdim. Allah hiçbir çocuğu annesinden ayırmasın. Okumalarını çok istiyorum. Bu durum Ermenistan’da olsa idi bu durumu hayatta kabul etmezdiler. Ermeniler artık bıraksınlar bu kini ve savaşı. Hepimizi Allah yarattı. Kardeş olalım” dedi.

Of Kaymakamı Eren Arslan yılın gönüllü annesi olarak Dalmazyan'ı seçtiklerini ifade ederek, “Yılın annesi seçilen Ayşe hanımefendiyi ve çocuklarını evinde ziyaret ettik. Ayşe hanımı yılın annesi seçmemizdeki neden kendisinin Müslümanlığı seçtikten sonra Ali beyle evlenerek burada hayatını devam ettiren bir Ermeni vatandaşımız olması. Bir yıl sonra Türk vatandaşlığını da yasal olarak kazanmış olacak. Çocuklara fedakarca annelik yapan bu örnek ve güzel davranışından dolayı kendisini ziyaret ederek teşekkür etmek istedik. Bizlere çay toplama konusunda da örnek oldu, yardımcı oldu” dedi.

Kaymakam Eren Arslan’a çay toplamanın inceliklerini birlikte çay toplayarak anlatan Hermina Dalmazyan’ın Kur’an-ı Kerim’i okuduğu, komşularına yardımcı olmak için ineklerini sağdığı, öğrenci olan üvey çocuklarını öperek okula gönderdiği ve bir Türk gibi yaşadığı gözlendi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 13.05.2013 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
n.y 2013-05-14 20:51:52

helal olsun:)

banner90