banner102

Of'tan direnişe “R4BİA“ selamı

Of Eğitim ve Öğretim Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği Of Temsilciliğince düzenlenen Mısır ve Suriye Şehidleri için Gıyabi cenaze namazı Cuma namazı akabinde büyük bir katılımla yapıldı.

31 Ağustos 2013 Cumartesi 22:20

Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından desteklenen gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasında duygusal anlar yaşanırken Mısır’da direnişin sembolü olan Rabia selamı ile katılımcılar objektiflere poz verdi. 

Cuma namazı arkasından gerçekleştirilen programda öncelikle IHH Trabzon Şube Başkan yardımcısı Yüksel Keleş kürsüye geldi. İslam dünyasının zor bir dönemden geçtiğini ve Türkiyeli Müslümanlar olarak zalimin karşısında, mazlumun yanında olduğumuzu göstermek için her yerde olduğu gibi Of’ta da gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması yaptıklarını belirten Yüksel Keleş  Ofluların bu konudaki hassas duruşu için teşekkür etti.

Sivil toplum örgütleri adına kürsüye gelen Din-Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan ise bugüne kadar İslam dünyasında yapılan zulümlere karşı topyekün olarak bir arada olunması gerektiğinin altını çizerek katkısı bulunan tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin isimlerinisayarak tek tek teşekkür etti.


SÜLEYMAN AKYÜZ HOCAEFENDİ'DEN 'BİRLİK' DUASI
Programın finalinde ise Of’un önde gelen kanaat önderlerinden Süleyman Akyüz Hocaefendi İslam dünyasındaki mazlumların bir an önce bu zulümlerden kurtulması içi dua etti. Duasında özellikle İslam ülkeleri arasında bir birlikteliğin kurulması ve bir “baş” olmasına dikkat çeken Akyüz Hoca, zalimlerin de en kısa sürede kahrolması için yakarıl da bulundu.


Gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasına destek veren sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ise şöyle: 

Of Eğitim-Der , Kardeşeli –Der. , Anadolu Gençlik , Kuzey Yıldızı , Cemre-Der , İHH , OFİM-Der , Din-Bir-Sen , Kamu-Sen , Memur-Sen , Of-Din-Gör_der , Of İlim ve Kül.Hiz.-Der , Çaykaralılar-Der , Cansuyu-Der , Of Genç Aydınlar-Der , OFSİAD , Of TSO , AKP , MHP , SP , BBP

Gıyabi cenaze namazına katılan Oflular ise böyle bir etkinliğe sebep olanlara teşekkür ettiklerini hiç olmazsa taraf olduklarını göstermesi açısından bu gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasının önemli olduğunu belirttiler.





DİĞER FOTOFLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 02.09.2013 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
heygidi hey 2013-09-02 16:30:00

güneş var diye gölgeye kaç.hatta hiç meydana çıkma..sonra da müslüman müslümanın kerdeşidir..cartt.

Avatar
bilal 2013-09-05 16:07:00

başbakanımız gereğini yapar sana kalmadı bu iş...

Avatar
uğur @bilal 2013-09-08 23:56:44

evet haklısın halletti..az kaldı müslüman müslümana vuracak sende sevin..ama unutma hesabı ağır olacak bu yanlışın.

Avatar
dünya lideri 2013-09-10 00:01:00

başbakanımızı çekemeyen anten taksın.kıskanmayın çalışın sizinde olsun.çalışmayıp fuzuli fuzuli eleştiri yaptığınız sürece sizden bişey olmaz.

banner90