banner102

Of'tan Soma’ya Yardım Çağrısı

Of Belediyesinin resmi web sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’nin en büyük maden kazasının yaşandığı Soma ilçesi için ‘Of yanınızda, acınızı paylaşıyoruz’ kampanyası başlatıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Mayıs 2014 Cumartesi 21:55
Of'tan Soma’ya Yardım Çağrısı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı yangını Of Belediyesini harekete geçirdi. Of Belediyesi Başkanlığı bugün yaptığı açıklama ile Soma'ya her türlü desteği vermeye hazırlandıklarını dile getirdi. 

Şuana kadar 282 kişinin ölü olarak bulunduğu Soma maden faciası tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı açıklama ile Soma'ya her türlü yardımı yapmaya hazırlandıklarını duyurdular. 

Of Belediyesi,  Türkiye’nin en büyük maden kazasının yaşandığı Soma ilçesi için ‘Of yanınızda, acınızı paylaşıyoruz’ kampanyası başlattı. Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu  “Türkiye’yi yasa boğan yaşanan maden ocağı kazası dolayısıyla tedirgin bekleyişin hakim olduğu Soma ilçesine yönelik ‘Of yanınızda, acınızı paylaşıyoruz’ kampanyası başlattı. Resmi açıklamalara göre 283 Maden işçisinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının tedavi altında tutulduğu ve halen maden ocağında hayata tutunmaya çalışanların olduğu son bilgiler ışığında yaraların kısa sürede sarılması için Of halkı olarak daha önce yaşanan bu tür felaketlerde göstermiş olduğumuz duyarlılığı Soma’daki kardeşlerimiz içinde gösteriyoruz. Onların acılarını paylaşıyor ve yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” dedi. 

SOMA İÇİN ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI! 

Başkan kampanyaya yönelik yaptığı açıklamada tüm Türkiye’de olduğu gibi dünyada yankı uyandıran acı olaya yönelik birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan duyarlı Of halkının bu acı olaya sessiz kalmayacağına dair inancının tam olduğunu söyleyerek, “Olayın üzerinden günler geçmesine rağmen, umutla bekleyiş içerisinde yaşadığımız olaylar, hem Of halkını hem de tüm Türkiye’yi yasa boğmuştur. Zamanla yarışın devam ettiği Soma’da, resmi rakamlara göre 283 maden işçimizi kaybettik. Bu süreç içerisinde yaralıların tedavileri devam ederken, bir yandan da ocakta mahsur kalan onlarca işçiye ulaşma çalışmalarının devam ediyor. Bir yandan da acılı ailelere destek olmaya çalışıldığı, devlet yetkililerinin olay anından itibaren seferber olduğunu, duyarlı Of halkının paylaştıkça azalan bu büyük acıya ortak olacağına dair inancım tamdır”  

İŞTE BANKA HESAP NUMARASI 

HESAP ADI:

OF BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOMA BAĞIŞ HESABI  

ZİRAAT BANKASI 

TL : TR20 0001 0002 4711 5046 2050 25 

USD : TR74 0001 0002 4711 5046 2050 23 

EUR : TR74 0001 0002 4711 5046 2050 24 

Soma'da, meydana gelen maden kazası ile ilgili gelişmeleri an be an, derin üzüntüyle takip ediyoruz. 

Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; tarifi mümkün olmayan bu acıya ortak olan ülkemize başsağlığı, sabır diliyoruz. 

Of Belediyesi olarak; daha önce yaşanan olaylarda olduğu gibi yine, yaraların bir nebze olsun sarılması adına, gelecek günlerde gereken ne var ise yapmaya hazır olduğumuzu, kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Saygılarımızla,

Son Güncelleme: 17.05.2014 21:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90