banner102

Of'un İlk Resmi Kursu Bu yıl 11 Hafızını Mezun Etti

Kurulduğunda Of'a bağlı olan ve daha sonra Hayrat'ın ilçe olmasıyla Hayrat'a bağlanan Pınarca Mahallesi Erkek Kur'an Kursunda yapılan icazet töreninde 11 Hafız mezun oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Temmuz 2017 Pazartesi 12:12
Of'un İlk Resmi Kursu Bu yıl 11 Hafızını Mezun Etti
1968 yılında hizmete başlayan Pınarca Kur’an Kursu, gerçekleştridği programla 11 hafızını mezun etti.  2015 yılında yapılan 27. Dönem icazet merasiminde 6 hafızını mezun eden kurs bu yıl gerçekleştirilen 28. Dönem izacet merasiminde 11 hafız mezun etti.

Camii ve Kur’an Kursu avlusunda düzenlenen İcazet Merasimine Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Dairesi Başkanı Bünyamin Albayrak, İstanbul Fatih Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu, Hayrat Müftüsü Mustafa Kayış, Trabzon Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Özdemir, Pınarca Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Ömer Aksu, Pınarca Köyü Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İ.Hakkı Murutoğlu, hocalar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve vaazı nasihatlerin verildiği programda Hafızlığını tamamlayan öğrenciler kısa süreleri okudular. Pınarca Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Ömer Aksu’nun teşekkür konuşmasının ardından Of Çarşıbaşı Camii İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz Hocanın yaptığı dua ile program sona erdi.

Mezun olan 11 Hafızın isim ve memleketleri:

1.       Zekeriya Kansız (Hayrat)

2.       Ahmet Ulaş Cesur (Hatay)

3.       Barış Polat (Erzurum)

4.       Şefik Emektar (Elazığ)

5.        Müslim Kurt (Hayrat)

6.       M.Emin Polat (Erzurum)

7.        Umut Ak (Van)

8.        Ömer Yakut (Erzurum)

9.        Ahmet Ataş (Gaziantep)

10.    Suat Barlas (Van)

11.    Y.Tayyip Kama (Hatay)

Son Güncelleme: 03.07.2017 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90