banner102

Öğrenci Temsilciliği Seçimi yapıldı

Ülkemizde demokrasi anlayışının yerleşmesi ve demokratik kültürün oluşması adına okullarda öğrenci temsilcisi seçimleri yapılıyor. İlk olarak her okul kendi temsilci seçimini yapıyor. Sonra seçilen kişiler İlçe temsilcisini seçiyor. Bu kapsamda Of İlçe Öğrenci Temsilcilerinin belirlenmesi için Of Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Lisesinde seçim heyecanı yaşandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
31 Ekim 2017 Salı 14:04
Öğrenci Temsilciliği Seçimi yapıldı
Seçime geçmeden önce Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Numan Turan okul temsilcisi öğrencilere konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Turan açıklamasında; “Ülkemizin yarınlarının sahipleri sevgili öğrencilerimiz, ülkemiz sizlerin demokrasi kültürünü benimsemeniz ve bunu gelecek hayatınıza yol edinmeniz içim sizlere seçilme imkânı tanıdı. Bu yaşlarda öğreneceğiniz temsil etmenin önemi ve temsilciliğin sorumluluğunu sizlerin kazandırmayı amaçlıyoruz.Bunun için de her yıl okullarda öğrenci temsilciliği seçimleri yapıyoruz. Şimdiden hepinize teşekkür ediyor, aday olacak öğrencilerimize başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

İlçe Temsilciliği seçiminde ilk olarakgeçici divan oluşturuldu. Adaylar belirlendi. Aday öğrenciler seçim konuşmalarını yaptı. Ardından seçimlere geçildi. Seçimler sonucunda İlçemizi Trabzon’da temsil edecek üç öğrencinin belirlenmesi için oy sayımına geçildi. Sandıktan çıkan sonuçlara göre; Of Anadolu Lisesinden Gökdeniz Alibakan (8), Solaklı Fen Lisesinden Emre Can Kanra (4), TaşhanMTAL’den Sinan Hacıömeroğlu (3)  Şehit Ahmet Türkkan ÇPL’den  Mustafa Yüksel (3) oy aldılar.İki adayında 3’er oyla eşit oy alması nedeniyle ilçemizi temsil edecek üçüncü öğrenci kura ile belirlendi. Kurada Mustafa Yüksel Of’u Trabzon’da temsil edecek 3. Öğrenci temsilcisi oldu.

Trabzon İl Öğrenci Temsilciliği seçimine adaylık 1 Kasım 2017 tarihinde yapılıp 15 Kasımda İl Öğrenci Temsilcileri seçilecek. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında TBMM’nin açılış gününde Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı seçimi yapılacak.



Son Güncelleme: 31.10.2017 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90