banner102

Öğrenciler Peygamber Efendimizi (s.a.v) anlattı.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenciler tarafından hazırlanan program ile Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatı anlatıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
23 Nisan 2017 Pazar 20:39
Öğrenciler Peygamber Efendimizi (s.a.v) anlattı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda öğrenciler tarafından ilahiler okunurken,  hazırlanan tiyatro gösterisi ile cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi konu edinildi.

Öğrencilerin tarafından hazırlanan ve Hz. Muhammed’i (s.a.v.) tanıyor musunuz konulu canlı sokak röportajı bölümüyle Peygamberimizin genç nesil tarafından daha iyi tanınmasına vurgu yapıldı.

Program sonunda düzenlenen ödül töreninde Hz. Muhammed adlı kompozisyonu ile birincilik kazanan Merve Gözaydın ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Müftü Recep Onat’tan alırken, Siyer’i Nebi bilgi yarışması birincileri;  Şeyma Bilgin, Sevgi Büşra Ak ve Gamze Kansız ise ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu ve Emniyet Müdürü Tolga Er’in elinden aldı.

PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V)’İ ANLAMANIN 3 YOLU

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Allah Resulünü tanımak için biraz da özeleştiri yapmak zorundayız. Ben bu özeleştirileri 3 maddeyle açıklayacağım. Birincisi, sosyal medyada paylaştığımız yemekleri fakir, yetim ve öksüzlerle paylaşmıyorsak Peygamber Efendimizi anlayamayız. İkincisi, bir futbol maçında 90 dakika harcadığımız zamanımızı pırlanta gibi gençlerimize Allah Resulümüzü anlatmak, tanıtmak için zaman harcayamıyorsak Allah Resulünü tanıyamayız. Üçüncüsü, gençliğimiz futbolculara, sanatçılara ve sevdiklerine akıttıkları gözyaşlarını yeryüzünde dünyanın dört bir yanında inim inim inleyen Müslümanlar için akıtmıyorsa Allah Resulünü tanıyamayız” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 26.04.2017 06:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90