banner102

Öğrenciler sağlıkları için bisiklet sürecek

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol ; “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” gereği Of’ta bulunan lise 9,10,11. Sınıf öğrencilerine 51 bisiklet dağıtıldı. Bisikletler Of HMB Ulusoy Lisesi spor salonunda yapılan törenle öğrencilere dağıtıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Haziran 2016 Çarşamba 03:26
Öğrenciler sağlıkları için bisiklet sürecek
İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra  proje ile ilgili konuşmayı Trabzon İl Halk Sağlığı Merkezi Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Asuman Yavuz yaptı. Yavuz konuşmasında; ” Çağımızın hastalıklarının büyük bir kısmı hareketsizlikten ve dengesiz beslenmekten kaynaklanıyor. Onun için Sağlık Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız gençlerimizin hastalıklara karşı korumak adına hareketlendirmek istiyor.  Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)verilerine göre hastalıklarda en temel faktörler; tütün kullanımı, hareketsiz yaşam, dengesiz beslenme ve alkol kullanımıdır. Bunların dışında kalan kısım da genetik faktörlerden oluşuyor ama onları değiştirmek elimizde değildir. Değiştirmesi elimizde olan faktörleri kontrol edersek sağlığımızı büyük oranda korumuş oluruz. Sağlık Bakanlığımız bu amaçla 2015 yılında bisiklet dağıtımı projesi ile Trabzon’da 365 dağıtmış bisiklet dağıtmış. Bu sene ise 23 Nisan Çocuk Bayramında ilkokul çocuklarına 450 adet, 19 Mayıs Gençlik Bayramında dağıtılmak üzere liselerin 9,10,11. sınıf öğrencilerine 1100 bisiklet dağıtmak üzere göndermiş. Fakat bazı nedenlerle liselilerin bisikletlerinin dağıtımını bu hafta yapıyoruz. Böylece toplamda Trabzon’da 1915 bisiklet dağıtmış oluyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz daha hareketli yaşam içerisinde sağlıklı bireyler olacaklarına inanıyoruz. Bugün burada Of’ta 51 bisiklet dağıtıyoruz. Bu programda bizleri yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyor hepinize daha aktif ve sağlıklı yaşam diliyorum.” dedi.

Of Kaymakamı Eren Arslan da yaptığı konuşmada;”  Bazı projeler maliyeti küçük etkisi ve mahsulü büyük projelerdir. Bu projede öyle bir projedir. Bu proje geleceğin projesidir. Benim de hep hayalimdeki projeydi bu proje. İnşallah gençlerimiz yer ve zaman mefhumu olmadan maliyetsiz bir şekilde bisiklet sporu yaparak hem spor yapmış olacaklar hem de sağlıklarını korumuş olacaklar. Böyle bir projeyi düşünen ve hayata geçiren herkesi tebrik ediyor, sağlıklı günler diliyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Konuşmaların ardından bisiklet dağıtımına geçildi.  Öğrencilere; Of Kaymakamı Eren Arslan, Trabzon İl Halk Sağlığı Merkezi Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Asuman Yavuz, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Trabzon İl Halk Sağlığı Merkezi Şube Müdürü Ece Ulu, Of İlçe Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Barış Çağlar tarafından bisikletleri takdim edildi.

Bisiklet dağıtımı törenine protokol üyelerinin yanında lise müdürleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Son Güncelleme: 22.06.2016 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90