banner102

ÖĞRENCİLERDEN EĞİTİM ZİYARETLERİ

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri eğitimlerinin geleceklerini daha anlamlı ve bilinçli yapmak için değişik eğitim kurumlarına ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda bir grup öğrenci Solaklı Fen Lisesini ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesini ziyaret etti.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
23 Şubat 2018 Cuma 17:14
ÖĞRENCİLERDEN EĞİTİM ZİYARETLERİ

İlk önce Of’un her geçen yıl başarı çıtasını yükselten, bölgenin en başarılı Fen Lisesi olmayı amaçlayan Solaklı Fen Lisesine oldu. Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini okul idaresi samimi ve yakın ilgiyle karşıladı. Okul Müdür Yardımcısı Eşref Karamehmet öğrencilere okulun tüm birimlerini gezdirerek okul hakkında geniş bilgi verdi. Okul idaresi tarafından öğlen yemeği ikram edilen öğrenciler ilgi ve alakadan mutlu oldular. Okul Müdürü Osman Hamzaçebi de öğrencileri makamında bir süre ağırlayıp misafirlerine çay ikram etti. Hamzaçebi ziyaretle ilgili, “ İlçemizin başarılarında önemli yeri olan Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerin okulumuzda ağırlamaktan mutlu olduk İnşallah bu yavrularımızın önemli bir bölümünü burada görürüz. Onlara şimdiden başarılar diliyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Solaklı Fen Lisesinden sonra öğrenciler Of Teknoloji Fakültesini ziyaret ettiler. Burada öğrenciler Of Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili  Prof.Dr. İrfan Acar tarafından karşılandı. Okulu ve okulun akademik personelini tanıtan Acar öğrencilere çay ikram etti. Öğrenciler Dekan V. İrfan Acar ile birlikte Of Teknoloji Fakültesini gezdiler. Öğrenciler; Yazılım Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümlerini öğrencilerimizle gezip derslikleri ve laboratuvarları ziyaret ettiler. Laboratuvarı ziyaretinde Doç.Dr. İsmail Polat tarafından öğrencilere bilgi verildi.

Ziyaretimiz esnasında Prof. Drİrfan Acar Yazılım Mühendisliğinin öneminden bahsetti. Acar;” Şu anda Afrin’de yerli ve milli silahlarımızın milli yazılımları sayesinde büyük üstünlük kazanıyoruz. Milli yazılımların ileride çok daha önemli olacaktır. Öğrencilerimizin bu alanlara yönelmesikodlama ve yazılım noktasında ilgilenmeleri çok önem arz ediyor.” diyerek öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr İrfan Acar ziyaretleri kendilerini mutlu ettiğini de ifade etti.

Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu ziyaretle ilgili olarak; Biz bu tür üst eğitim kurumlarını tanıtmak için ziyaretler yapmaya devam edeceğiz. Bu ziyaretler öğrencilerimizin ufkunu açıyor. Gerek Solaklı Fen Lisesi müdürümüz Osman Hamzaçebi ve idarecilerine, gerekse Of Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili

Ziyarette öğrencilere; Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu, Müdür Yardımcısı Mustafa Çapoğlu, Görsel Sanatlar Öğrt. Serhat Yavuz Bıyık, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ümmet Soylu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Selman Dönmez refakat ettiler.










Son Güncelleme: 23.02.2018 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90