banner102

Öğrencilerden Şiir Gecesi

Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından organize edilen ve Of Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir gecesinde, Mızraptan Mısra 'ya Projesinden seçilen şiirler öğrenciler tarafından okundu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Mayıs 2016 Perşembe 03:24

 İlçe genelindeki 6 lise okulundan 2 şer öğrencinin katıldığı şiir gecesinde birbirinden güzel şiirleri seslendiren öğrenciler program sonunda birer gram altın ile ödüllendirildiler.

Of Sahil Kültür Merkezinde düzenlenen şiir gecesi programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Ardından programın açılış konuşmasını Of Milli Eğitim Müdürü idris Kabahasanoğlu yaptı. Yaptığı konuşmada Milli ve Manevi değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Kabahasanoğlu, "İlçemizde bulunan bütün okullarda birbirinden değerli öğrencilerimizin ahlaklı ve bilgili yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Milli ve Manevi değerlere bağlı nesil yetiştirme konusunda gayret gösteren bütün eğitimci arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum." diyerek programa destek veren Of Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu'na da katkılarından dolayı teşekkür etti.

Şiir dinletilerinden sonra kısa bir teşekkür konuşması yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da, öğrencileri çok sevdiğini söyleyerek, güzel şiir okumalarından dolayı kendilerini tebrik etti.  Sarıalioğlu, "Değerli gençlerimizi dinledikten sonra gözlerindeki pırıl pırıl nuru gördüm ve umutlarım, ümitlerim katmerlendi bu akşam." diyerek başta Milli Eğitim Müdürüne ve emeği geçen okul idarecilerine, öğretmenlere,  öğrencilere ve ebeveynlerine ayrı ayrı teşekkür etti.

PROGRAMDA ŞİİR OKUYAN ÖĞRENCİLER:

Of Anadolu Lisesi öğrencilerinden Seda Musaoğlu, şair Nurullah Genç'n "Yağmur" adlı şiirini, İklima Sümer adlı öğrenci ise şair Ziya Gökalp'in "Asker Duası" adlı şiiri okudu.

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Zehra Çelebi adlı öğrenci, şair Arif Nihat Asya'nın "Naat" adlı şiirini, Muhammet Ali Hacıahmetoğlu adlı öğrenci ise, Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmet'e" adlı şiirini okudu.

Taşhan Meslek Lisesi öğrencilerinden Furkan Ercan adlı öğrenci, şair Ekrem Şama'nın "Bu Bayrak" adlı şiirini, Yunus Emre Işık adlı öğrenci ise şair Sezai Karakoç'un 'Sürgün' adlı şiirini okudu.

Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Sinan Ayaz, M. Akif Ersoy'un "Ya Rab! Bu Uğursuz Gecenin Yok mu Sabahı" adlı şiirini, Doğukan Çıkar  adlı öğrenci ise, şair Nazım Hikmet'in "Davet" adlı şiirini okudu.

Of Ulusoy Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Faruk Selim adlı öğrenci şair İsmet Özel'in "Mazot" adlı şiirini, Efsanur Atakan adlı öğrenci ise şair Ferhat Karaçam'ın "Acı" şiirini okudu.

Of Solaklı Anadolu Lisesi  öğrencilerinden Ahmet Emin Zengin adlı öğrenci, şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya Türküsü" adlı şiirini, Ebrar Turhan adlı öğrenci ise şair Arif Nihat Asya'nın "Dua" alı şiirini okudu.

Öğrencilerin şiir dinletilerinin ardından sahneye çıkan Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Cansu Küçükusta şehitlerin dilinden seslendirdiği bir şiir okudu. 

Son olarak şiir okuyan Muhtar Tahir Bulut ise 'Eli Öpülesi Öğretmenler' adlı şiirini okuyarak kısa bir teşekkür konuşması yaptı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 26.05.2016 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90