banner102

Öğrencilerden Türkmenlere Yardım Kermesi

Of İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri duyarlılık göstererek almış oldukları kararla Türkmen kardeşlerine yardım kermesi düzenlediler.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Şubat 2016 Pazartesi 16:44
Öğrencilerden Türkmenlere Yardım Kermesi

Düzenlenen kermeste annelerinin yaptıkları yiyecekleri okula getirerek kurdukları stantta sergilediler. Kermesin açılışına Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Yanık, Of Belediyesi Mahalli Hizmetler Müdürü Bayram Türk, Of İHO Okul Aile Birliği Başkanı Cengiz Bulut, Eğitim Bir-Sen Başkanı Hasan Baştan, okul müdürleri, veli öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılışta Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir konuşma yaptı. Kabahasanoğlu konuşmasında; ” İnsan zor zamanlarda yanında dostlar, yardımcılar arar. Zor dorumda olan insanlara yardım yapmak sosyal dayanışmamızı artırır. Hem Rabbimizin emri gereği, Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Bugün yeryüzünde bir buçuk milyar Müslüman var. Demek ki aslında bizim de bir buçuk milyar Müslüman kardeşimiz var. Kardeşliğimizin gereği onların zor zamanlarında yardımlarına koşmalıyız.  Allah Resulü ’nün (SAV) ;”  Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar." hadisi bizim için bir yol gösterici olmalıdır. Sevgili öğrenciler; sizleri, ailelerinizi, öğretmenlerinizi ve idarecilerinizi bu güzel organizasyondan, bu kardeşlik örnekliğinizden dolayı kutluyorum. Rabbim niyetlerinizi kabul etsin. Rabbim Türkmen kardeşlerimizin ve diğer zulüm gören kardeşlerimizin yardımcısı olsun.” İfadelerini kullandı.

Kermesi ziyaret edenlerin yardımlarıyla elde edilen gelir Bayır Bucak Türkmen hesabına yatırılacak.

Son Güncelleme: 29.02.2016 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90