banner102

Öğrencilerin yaz tatili sevinci

17 Eylül 2018 Pazartesi başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılı, bugün karnelerin verilmesiyle sona erdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Haziran 2019 Cumartesi 18:03
Öğrencilerin yaz tatili sevinci
Of’ta da 7200 öğrenci  2018-2019 eğitim öğretim yılında karnelerini alarak tatile girdi.  

Of’taki resmi karne programı Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde yapıldı. Konferans salonunda yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Vehap Kurt açılış konuşması yaptı. Müdür Kurt konuşmasında, “Şükürler olsun kazasız belasız bir eğitim-öğretim yılını geride bırakıyoruz. Okulumuzda her öğrenciye kendini ifade edecek bir etkinliğe, bir çalışmaya fırsat verdik. Okulumuzda her hafta konferans salonumuzda en az bir etkinliğimiz oldu. Bize bu imkânı veren, her zaman destekleyen başta Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi.
 
 Açılış konuşmasının ardından; 9, 10, 11, 12. sınıflarda ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirildi. Sınıflarında 3. olanlara ödülleri Of İlçe Mili Eğitim Şube Müdür Vekili Süleyman Bedir, 2.olanlara ödülleri Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, 1.olanlara ödülleri Of Kaymakamı Eyüp Fırat tarafından takdim edildi. Kaymakam Fırat yaptığı kısa konuşmada ise yaptığı kısa konuşmada, “Gerek Trabzon olarak gerekse Of olarak eğitimde güzel işlere imza attık. Tabi bu yeterli mi değil elbette hep daha iyisi, daha başarılısını amaçlamalıyız.  Bu okulumuza her etkinlikte geldim. İnanın kaç kere geldiğimi unuttum. Okul idaresini ve emeği geçenleri tebrik ediyorum.  12. Sınıf öğrencilerimize hafta sonu yapılacak üniversite sınavları nedeniyle başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi.
 
Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesindeki karne dağıtım törenine Of Kaymakamı Eyüp Fırat, of  Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, tarafından takdim edildi. Çekilen toplu fotoğrafla karne töreni sona erdi. Karne törenine; Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkan Vekili Şevki Saral, Of İlçe Mili Eğitim Şube Müdür Vekili Süleyman Bedir, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Demirel, Gençlik Merkezi Müdür V. Murat Harbutoğlu, Okul Müdürü Vehap Kurt, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda veli katıldı.
 Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekildiği için okullar 9 Eylül 2019'da açılacak.
Yeni uygulama kapsamında 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. Yarıyıl tatili olarak, 20-31 Ocak 2020 tarihi belirlendi. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Tatile öğrencilerden sonra başlayacak öğretmenlerin ise mesleki çalışmalarının ilk haftası 17-21 Haziran, 2. haftası da 24-28 Haziran olarak planlandı.

Son Güncelleme: 15.06.2019 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90