banner102

OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLARI TOPLANDI

Of Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yerel Buluşmalar’ toplantısında Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçesi’nde bulunan tüm okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
14 Şubat 2018 Çarşamba 17:55
OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLARI TOPLANDI

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Okul Aile Birliği Başkanları ile bir araya gelerek eğitime verilen destek ve projelerle ilgili istişarede bulundu.

EĞİTİMDE ZİRVE YOKTUR

Toplantıda konuşan Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Bir çocuğumuz temel eğitimden orta öğretime geçiş yapacağı zaman ilçemizde bütün imkanlar mevcut. Gerek Fen Lisesi, gerek Anadolu Lisesi, gerek Sağlık Meslek Lisemiz ilçemizde mevcuttur. Çocuklarımız buralara gidebilirler. Trabzon’daki altı Fen Lisesinden biri bizim ilçemizde. Bu konuda sağ olsun Belediye Başkanımızın büyük çabaları olmuştur. Şu anda derslik başına düşen öğrenci sayımız 17’dir. 2005 yıllarında bu sayı 40 idi. 2005 yılında Şube Müdürü olduğumda ilçemizde sadece 21 tane öğrencimiz dört yıllık üniversitelere yerleşmişti şu anda bu rakam 150 civarındadır. Fen Lisesi’nin de mezun vermeye başlamasıyla bu oran daha da yukarılara çıkacaktır. Gerçekten çok iyi durumdayız fakat eğitimde zirve diye bir şey yoktur. Daha iyisi olmak için elimizden gelen gayreti hep beraber göstermeliyiz” diye konuştu.

HAYALİMİZ OF ÜNİVERSİTESİ KURMAK

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’ta eğitime destek amaçlı adeta seferberlik ilan ettiklerini belirterek; “Hepimizin ortak derdi evlatlarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlayıp, onlara hem kendi gelecekleri adına, hem de ilçemizin geleceği adına katkı sağlayacak eğitimi vermek için ortak çaba harcıyoruz. Eğitim konusunda Trabzon ilimizin en önemli sıçrama gösteren ilçesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Okul aile birliği başkanlığı çok kutsal görevlerden bir tanesidir. Gönül işidir. İlçemizde ilkokul ve liseler yapılırken neden üniversite de olmasın hayalini içimizde hep taşıdık. Bunun sonucunda da Of’a Teknoloji Fakültesi kazandırıldı. Bunlar büyük mücadele ve yoğun emekler sonucunda oldu. Şu anda üniversitemizde 980 öğrencimiz var. Şu andaki hayalimiz ise Of Üniversitesi kurmaktır. Burada okul öncesi eğitiminde başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde bu öğrencilerimizi bu üniversiteye de hazırlamamız lazım. Bakıldığında Türkiye’de 3 tane Yazılım Mühendisliği bölümü var, 4 tane Enerji Sistemleri Mühendisliği var ve bunlar Of’tadır. Bu hedeflerimiz şu an hayal gibi gelse de ilk planlandığında şu andaki fakülte de hayal gibiydi. Bizim şiarımız “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın”. Bu evlatlar hepimizin evlatları dolayısıyla evlatlarımızın hiçbir tanesinin kötü yola düşmesine, eğitimden mahrum kalmasına gönlümüz razı olmaz” ifadelerine yer verdi.

Of’ta yeni yapılan okullar ve diğer hizmetlerden de bahseden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, belediyenin çalışmalarını sürdürdüğü projelerin tamamlanacağını söyledi. Okulların eksikliklerinin giderilmesi noktasında fiziki manada belediye olarak üzerlerine düşen ne varsa onu yapmanın gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Sarıalioğlu, eğitime gönülden verdikleri hizmetlerden dolayı okul aile birliği başkanlarına teşekkür etti.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ise Başkan Sarıalioğlu’nun eğitime her zaman destek verdiğini bildirerek, bu desteğin tüm kurumlara ve amirlere örnek olması gerektiğini söyledi. Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantıda okul aile birliği başkanları ise eğitimci bir başkan ile birlikte Of’a hizmet etmenin kendileri için gurur verici olduğunu kaydettiler.

Toplantıya Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun yanı sıra Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay ve Of’ta görev yapan Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

Son Güncelleme: 14.02.2018 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90