banner102

OKUYAN: "PEYGAMBERSİZ BİR DİNİ ATIN!"

Of Cumapazarı Kur’an Kursu icazet merasimine katılan Samsun İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof.Dr. Mehmet Okuyan, "Size kim Kur’an sız Peygambersiz bir din vermeye çalışıyorsa onu atın" dedi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Eylül 2016 Perşembe 01:59
OKUYAN:
Cumapazarı Merkez Camiinde düzenlenen icazet merasiminde Cumapazarı Kur’an Kursu'nda okuyan10 talebe, yapılan törenle hafızlık diplomasını aldı.

Çok sayıda vatandaşında iştirak ettiği icazet merasimime katılan Samsun İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof.Dr.Mehmet Okuyan yaptığı konuşmada mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, önemli olanın mezuniyet sonrası öğrenilenlerle amel etmek olduğunu söyledi.

Kendisine yönelik yapılan eleştirilere de cevap veren Okuyan” Burada konuşma yapmak maharet değil. Önemli olan dinleyiciye buradan çıkarken kimlerin neler verebildiği ve ne kadar iz bırakabildiğidir." dedi.

Kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Okuyan, "30 yıldır gece aralıksız sabahlara kadar Kur’an-ı Kerim'i anlamakla meşgulüm. Bunun için Buhari hadis kitabı benim başucu kitabımdır.  Kur’an'ı anlamak için de Peygamberimize (a.s. a) müracaat etmek zorundayız.. Şimdi birileri çıkıp ta sağda solda anlamadan bilmeden görmeden çeşitli yakıştırmalar eleştiriler yapıyorlar. Size kim; Kur’ansız  peygambersiz din vermeye çalışıyorsa onu atın, bu kişi kim olursa olsun. Bizim yolumuz peygamber as.’ın  yoludur. Burada mezun olan yavrularımıza başarılar dilerim.”diyerek konuşmasını bitirdi.
Daha sonra icazet alan öğrencilerin tek tek Kur’an tilavetleri dinlenerek yapılan dualarla program sona erdi.
Program çıkışı katılımcılara kavurma pilav tatlı ikramı yapıldı.

Haber Foto : Yaşar Falcı

Son Güncelleme: 03.09.2016 02:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
idris tavuk 2016-09-07 17:18:07

teşke dinler arası diyaloğ faliyeti yapan fettullah gülen 1998 şubat ayında insanları hiristiyan yaparken konuşsaydıdız

banner90