banner102

O'nun Sözü Üzerine Söz Söylemeyin!

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin Haftalık düzenlediği eğitim Konferansının Aralık ayı 4. Konferansının hatibi Of Zehra Hatun Kur'an Kursu Yöneticisi Yusuf Haşıl hoca oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Aralık 2015 Pazartesi 09:27

Sevgili Peygamberimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de anlattığına göre anlamamız gerektiği konusunda konferans veren Yusuf Haşıl, hiçbir Müslümanın Allah Zülcelal ve Tagaddes Hazretlerinin ve Sevgili Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sözünün üstüne söz söylememesi gerektiğini vurgulayarak Rabbimizin bu konuda bütün Müslümanları Kur'an-ı kerim ile uyardığını ifade etti.

EĞER DÜNYA VE AHİRET SAADETİNİ İSTİYORSAK!

Müslümanlar olarak hayatımızın güzelliklerle şekillenmesi için Rabbimizin emirlerine gereği gibi sarılmamız gerektiğini söyleyen Haşıl, "Biz insanlar olarak yaratılmamızın tek gayesi var, o da Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de buyurduğu gibi sadece ve sadece kulluktur.  Bizler Müslümanlar olarak bu çağrıya kulak verip Müslümanlığımızın gereğini Sevgili Peygamberimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) gereği gibi örnek alarak yerine getirebiliriz. Eğer dünya ve ahiret saadetini istiyorsak Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de nasıl buyuruyorsa o şekilde Peygamberimizi tanıyacağız ve örnek alacağız." dedi.

SAYGIMIZI GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

Örnek alacağımız kişiyi önce çok iyi tanımamız gerektiğini söyleyen Haşıl, "İlk olarak Sevgili Peygamberimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) çok iyi tanıyıp O'na karşı saygıyı öğrenmeliyiz. Rabbimizi bu konuda Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: "Ey iman edenler! Allah'ın ve Peygamberinin önüne geçmeyin. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. Ey iman edenler! Seslerinizi, Peygamber'in sesinin üstüne yükseltmeyin. Birbirinize bağırdığınız gibi, Peygamber'e yüksek sesle bağırmayın, yoksa siz farkına varmadan işledikleriniz boşa gider. Allah'ın elçisinin huzurunda seslerini kısanlar, Allah'ın, gönüllerini takva (Allah'a karşı gelmekten sakınma) konusunda sınadığı kimselerdir. Onlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır." [Hucurat 1-3] Bu ilahi emire göre hareket ederek bugün de günümüzde duymuş olduğumuz Hadis-i Şeriflere karşı saygımızı gözden geçirmeli ve çok hassasiyetle bu konuya dikkat etmeliyiz." diye ifade etti. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 28.12.2015 09:28
Anahtar Kelimeler:
Yusuf Haşıl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İdris kumru 2015-12-29 02:18:32

Kuru kuru sadet olmuyor parada lazım para olursa sadet gelir

banner90