banner102

Onursal Başkan Ayazdan ziyaret

Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi (Takademi) Başkan Vekili ve Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Ayaz’dan yeni kurulan Of Aşağı Kışlacık Mahallesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneğine ziyaret etti.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Nisan 2019 Pazartesi 14:19
Onursal Başkan Ayazdan ziyaret
 Onursal Başkan Ayaz 26 Mart 2019 tarihinde olağan genel kurulunu yapan Of Aşağı Kışlacık Mahallesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneğine seçilen yönetim kuruluna ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

ESKİ VE YENİ ESERLER KORUNACAK

Ziyarette Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK)  önemine değinen Hüseyin Ayaz, “Hastikozlular 1990 yılında İstanbul Üsküdar da kurdukları köy derneği sayesinde gurbette birbirlerinden kopmayı önlediği ve beraberinde yetişen yeni nesiller de birbirlerini tanıdı, birlikte yaptıkları başarılı çalışmalar ve etkinliklerle köyümüzün tanınırlığını arttırarak vizyonunu çok daha yukarılara taşıyarak camiadaki STK’larda kendisinden söz ettirerek onlarda örnek oldular. Bugün köyümüzün insanlarının el ele vererek başardıkları dev projeye o günlerin katkısı büyüktür.  2018 yılı içinde yol yapım komisyonu olarak almış olduğumuz kararla köyümüzün sınırları içinde ayakta olan mevcut tarihi eserlerimizi ve yapmış olduğumuz yeni eserleri tek tek fotoğraflayarak korunması ve daha sağlıklı yaşatılması için imza karşılığı bu derneğimize teslim etme kararını aldık. Komşularımızın söz konusu eski ve yeni alanlarda ihtiyaç olacak zorunlu kırma çalışmalarda işi ancak derneğimizi haberdar ederek derneğin kontrolü ile mümkün olacaktır aksi takdirde koruma altına alınan eserlerimize zarar verenler hakkında dernek tarafında gerekli yasal işlem yapılacaktır.” dedi.

HASTİKOZ SOFRASI BU YIL HASTİKOZ’DA KURULACAK

Onursal Başkan Hüseyin Ayaz  yeni yönetime  bazı önerilerde bulunarak,” Ramazan sofrası bu yıl da kuruluyor. Bu yıl Ramazanın son gününde okulumuzun meydanında tüm Hastikozluların etrafında oturacağı büyük “Hastikoz İftar Sofrasının” kurulması, Kurban Bayramı sonrası yapılan yol kenarlarına ve mevcut tarihi eserlerimizin çevresine gençlerimizle 600 adet Fidan ve çiçek dikme kampanyası yapılması, Okul yeri kültür merkezi terası lokal açılması bahçesi, halı saha, çay ambarı üstü, Hastikoz Müzesi, Su Değirmeninin aktif duruma getirilmesi, bahçesinde resturant ve köy evi yapılması, parsel sahibi kurumlarla resmi yollardan diyaloga geçerek gerekli izinlerin alınması ve bunların yapımı için destek alarak çalışmalara bir an evvel başlanması, cenazelerimizde, cenaze sahibinin taziyeye gelen kişilere ikramları konusuna belirli bazı standartlar getirerek hizmet vermek, 2019 yılı içinde bu etkinliklerle birlikte dernek üye sayısının en az üç yüze çıkarılmasına yönelik çalışma başlatılması,köyümüzün tüm dinamiklerini harekete geçirerek onların değerli öneri fikirlerinden faydalanabilmek için destek istenmesi,tüm bu çalışmalar ve yapacağınız her türlü güzel projelerin maddi boyutunun her zaman olduğu gibi gurbetteki komşularımızın her zaman destek vereceğiz.” Diyerek önerilerde bulundu.

Ziyaret sonunda  Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi (TAKADEMİ) şiltini TAKADEMİ Başkan Vekili Hüseyin Ayaz Yönetim Kurulu üyesi İzzet Keleş ile birlikte Başkan Süleyman Ayaz’a takdim ettiler. Ziyaret günün anısına  çekilentoplu fotoğraf çekimiyle  son buldu.

Ziyarete  Dernek Başkanı Süleyman Ayaz, Genel Sekreter İzzet Keleş ,Genel Sayman Yasin Cordanoğlu, Başkan Vekili Murat Albayrak, Başkan Yardımcısı Ali Bektaş,Mustafa Ayaz,Mehmet Ayaz ve Muhtar Salih Ayazoğlu ile aza Osman Ayaz katıldı.



Son Güncelleme: 29.04.2019 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90