banner102

Örnek Gösterilecek Hanlut Buluşmaları

Her yıl yapılan Hayrat Dağönü Köyü (Hanlut) Buluşmalarının bu yıl 17. si düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Ağustos 2015 Çarşamba 02:30

 Yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen 'Geçmişten Hal'e Buradan Gelece Hanlut Buluşmaları' etkinliği bu yıl diğer etkinliklerden farklı bir konsepte gerçekleştirildi.

Değerlere sahip çıkma adına farklı bir içerikle gerçekleştirilen Hanlut Buluşmalarının bu yılki teması 'Çalekli Dursun Efendi' oldu. Programa katılanlar tarafından aslen Hanlutlu olduğu söylenen Dursun Güven Hocaefendi hakkında görüş ve bilgilendirmenin yapıldığı programda Hayrat İlçe Kaymakamı Tuğba Genç ve Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Of Hayrat Dağönü (Hanlut) Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Hanlut Yaylasında düzenlenen Dursun Güven Hoca Efendiyi anma ve Hanlutlular Buluşma etkinliği Hocaefendi ve Şehitlerin ruhu için okunan Hatmi şerifle başladı.

Hatmin ardından Dernek Başkanı Kemal Kaya tarafından açılış konuşması yapıldı. Kaya konuşmasında etkinliğin düzenlenme amacını açıklayarak Hanlut’un yetiştirdiği değerleri Hanlutlulara tanıtma ve Hanlutlularla buluşturmak için bu etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Dursun Güven Hocaefendinin oğlu olan Of Vaizi Hüseyin Güven Hocanın Dursun Güven Hocaefendi’nin hayatını anlattığı etkinlikte Hocaefendinin büyük oğlu Süleyman Hocaefendi de babasıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Programda Dernek Yöneticileri ve bölgenin önde gelenleri Dursun Güven Hocaefendi’nin hayatıyla ilgili anılarını paylaşırken, program Mehmet Ali Balcı Hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

Program sonunda davetlilere kavurma pilav ve kuymak ikram edilirken katılımcılara dernek yönetimi tarafından katılım belgesi takdim edildi.

Hanlut Hakkında Genel Bilgi:

Tarihçe

Eski ismi HANLUT' dur. Dağönü köyü sonradan verilen bir isimdir ayrıca bir çok sülale oradan dağılmıştır. Mesela Karamollaoğlu, Süleymanoğlu, Mollahasanoğlu, Çabaklıoğlu, Kadakoğlu, Kazmazoğlu, Ancerlioğlu, Cordanoğlu, Hacıkurtoğlu, Küçük Ahmetoğlu, Gürgüroğlu, Mollaosmanoğlu, Abdioğlu, Feyizoğlu, Kılıçoğlu, Murtezaoğlu, Tutumoğlu, Mangıroğlu, Hamiloğlu, Seyit Alioğlu, Alibaşoğlu hala orada yaşamaktadırlar.

Kültür

Köy halkı misafirperverliğiyle tanınır. Yayla turizmine de destek vermekte olup, her yıl geleneksel olarak düzenlene yayla şenlikleri ile Karadenizli' ye örnek olmayı kendisine amaç edinmiştir. Mahallenin en meşhur yemeği ise yayla şenliklerine de adını veren 'kuymak' tır.

Coğrafya

Trabzon iline 105 km, Hayrat ilçesine 35 km uzaklıktadır. Yüz ölçümü 7 milyon 514 bin 510 metre karedir. Rakım ise 1800 metredir. Üçte biri orman arazisi, üçte biri mera arazisi ve geri kalanı köy alanına ait tapulu arazidir.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 05.08.2015 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90