banner102

ÖSYM Başkanı Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından her ay düzenli olarak organize edilen “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında Of’un yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, Lise 10. ve 11.sınıf öğrencileriyle hayat hikâyesini paylaşarak öğrencilerin sınavlara ilişkin sorularını yanıtladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
14 Şubat 2017 Salı 09:01
ÖSYM Başkanı Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı

 Öğrencilerle hayatından önemli kesitler sunan Prof. Dr. Demir, program sonunda öğrencilerin YGS ve LYS sınavlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK GEREKİR

Prof. Dr. Demir öğrencilere hitaben; “Bizler bu bölgede o günün uğraşı olan çay kesme, fındık toplama, mısır ekme gibi o günün şartlarında yapılması gereken her türlü işi yapabilen biriydik. Çok iyi çay keserdim. Ormandan odun yapıp ata yükleyip eve götürebilme gibi gayret içinde olduk.  O zamanlar Of’ta orta sokakta babamın bakkalı vardı. Orada bakkal çıraklığı da yaptı. Hayatta bazı insanların şansı yaver gitse de şans faktörüyle başarı sağlasa da bu her zaman mümkün değildir. Başarılı olmak için çok çalışmak gerekir. İnsan zorlandığında öğrenir ve kendini geliştirir” dedi.

SINAVLARA 15 DAKİKA ERKEN GİRMEK ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Başarılı olmak için bilgiye ihtiyaç olduğunu ifade eden Prof. Demir; “Bilgiyi de elde etmek için hangi alandaysanız o bilgi için çok çalışmalısınız. Çalışmak gerekiyor. Şans başarısına güvenmeyin. Zekâ için de övünmek doğru bir şey değildir. Çünkü zekâ da Allah vergisi bir olgudur. Çabalarımızla, çalışmalarımızla elde edeceğimiz başarılarla övünmek hakkımızdır. Aşırı güven de aşırı güvensizlik de tehlikelidir. Dengeli bir güven oluşturmak gerekir. İyi ki sınav var diyorum. Sınav bu şartlarda adaletli bir durumdur. Çünkü sınav var ki kimseye boyun eğmiyorsunuz, kimseye yalvarmak zorunda değilsiniz. Bu sistemle çalışırsak nereye kadar gitme gücümüz varsa oraya kadar gidebiliriz. Bu sene sınavda değişiklikler yapıldı. Sınava girecek öğrenciler sınav başlamadan en son 15 dakika önce sınav salonunda hazır bulunmalılar. Yoksa öğrenci sınava giremeyecektir. İlk kez yine bu sene muhakeme yeteneklerini ölçen açık uçlu sorular sorulacak. Öğretmenlik bölümlerinin tamamı LYS ile öğrenci alacak. Yetenek seçmiyoruz ama bu kadar katılımın olduğu bir sınavda sübjektif olmadan yetenekleri ortaya çıkarmayı sorularla gerçekleştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında 15.programı gerçekleştirdiklerini belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Değerli hocam gibi Oflu değerleri dinlediğim zaman her seferinde ben de heyecanlanıyorum. Bunlar sizlere önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hepiniz çok çalışarak en iyisi olmak zorundasınız. İnanıyorum ki yarın buralarda sizlerin başarıları okunacak, gelecekte öğrencilere sizler hitap edeceksiniz. Bizler sizlere daha iyi Türkiye bırakmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise yaptığı selamlama konuşmasında yoğun mesaisi arasında vakit ayırıp programa katılan Başkan Demir’e, programın hazırlanmasına vesile olan Belediye Başkanı Sarıalioğlu’na ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Sarıalioğlu ve Kaymakam Fırat, Başkan Demir’e ilkokul diplomasını ve program anısına teşekkür plaketi takdim ettiler.

Demir'in karnesindeki notların pek de iyi olmadığını hatta hiç pekiyi notu olmadığını ifade eden Başkan Sarıalioğlu; "Sevgili çocuklar bakın Sayın hocamızın notları çok da iyi değil. Yani çok üstün başarılı bir öğrenci değil. Hiç pekiyi notu yok. Notları hep iyi. Ama bugün geldiği nokta ise çok üst düzey bir nokta. Demekki ilkokulda veya lisede notlarınızın çok iyi olmasına da gerek yok" ifadelerini kullandı.
Programa KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Emin Aşıkkutlu, Of TEF Dekan Vekili İrfan Acar, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Son Güncelleme: 14.02.2017 09:02
Anahtar Kelimeler:
Ömer Demir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90