banner102

Oy kullanırken dikkat edin.

Son yıllarda yapılan seçimlerde gündeme gelen cep telefonu ile oy kabinine girilip, girilemeyeceğiyle ilgili YSK'dan açıklama geldi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Mart 2019 Cumartesi 12:02
Oy kullanırken dikkat edin.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan ( YSK) yarın yapılacak yerel seçimlerde oyverecek seçmenlere yönelik yeni bir bilgilendirme geldi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi (yerel seçim) öncesi YSK'dan e-Devlet'te e-posta adrese kayıtlı olan seçmenlere, “Oy Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler” başlığıyla gönderilen e-postada, “önemli” ibaresiyle şu ifadelere yer verildi:

"Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezası bulunmaktadır. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekmektedir."

OY KULLANIRKEN KABİNE CEP TELEFONU İLE GİRMEK 2014 YIINDA YASAKLANMIŞTI

Seçimlerde oy kullanan seçmenlerin oy verdiği sırada cep telefonu kullanımı ile düzenleme, daha önce 2014 yılındaki yerel seçimler öncesi de gündeme gelmişti. YSK, o seçimlerde aldığı karar ile oy verme kabinine cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesini yasaklamıştı.

YSK’nın o yıl aldığı kararla, "298 sayılı Kanun’un 92. maddesinin son fıkrası ile Kurulumuzun 8/1/2014 tarih ve 2014/23 sayılı kararı eki 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerini Gösterir Örnek: 138 sayılı Genelge’nin 34. maddesinin “Oy verme işlemi” başlıklı (B) maddesinin (2) numaralı bendi uyarınca cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaklanmış olduğundan, bu tür cihazlarla kapalı oy verme yerine girilemeyeceğine, bu tür cihazları kullanmakta direnen kişilere oy kullandırılamayacağına ve buna ilişkin her türlü tedbiri almaya 298 sayılı Kanun’un 82. maddesine göre sandık kurulu ve ilçe seçim kurulu başkanlarının yetkili olduğuna" oybirliği ile karar verilmişti.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 30.03.2019 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90