banner102

Özçay'dan Üreticiyi Sevindiren Anlaşma

Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile yaptığı protokol ile bu yıl 600 tonluk çay alım anlaşması yaparak üreticinin yüzünü güldürmeyi hedefliyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Temmuz 2014 Cuma 08:50
Özçay'dan Üreticiyi Sevindiren Anlaşma

 Yapılan protokol ile bu yıl 2 ve 3. sürgün yaş çay alımlarını peşin ödeme ile yapacak olan Özçay Tarımsal Kalkına Kooperatifi, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile yaptığı protokolün gerek üretici gerekse ortakları memnun etmeyi hedefliyor.

2011 yılında yapılan protokolle Özçay’dan çay satın almaya başlayan Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, 2014 yılında Özçay’dan 600 ton kuru çay almayı hedefliyor.

TARIM KREDİ ÇAY FİLİZİ ÇAYININ ÜRETİMİNİ YAPIYORUZ

Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çay fabrikasında düzenlenen protokol imza töreninde konu hakkında açıklama yapan Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Genel Müdürü Erdal Saral; “Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile 2011 yılında başlayan anlaşmalarımızı yükselterek bu yılda yeni bir anlaşmaya imza atıyoruz. Yaptığımız bu anlaşma ile Tarım Kredi Kooperatifi Birliği için Tarım Kredi Çay Filizi Çayının üretimini yapıyoruz. Üretilen bu çay tüketicinin memnuniyetini kazanacak kalitede üretilmektedir." dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğine 2011 yılından beri çay sattıklarını söyleyen Saral, "2011 yılında 41,8 ton, 2012 yılında 112 ton ve 2013 yılında da 405,5 ton kuru çayımızı Tarım Kredi Kooperatifine sattık. 2014 yılında da 600 ton çay satışı hedefliyoruz” diye konuştu.

ÖDEMELER SALI VE CUMA GÜNLERİ

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği yaptıkları anlaşma ile 2. ve 3.sürgün çay alımlarını peşin para ile yapacaklarını da sözlerine ekleyen Saral, “Üreticimizden 2.sürgün döneminde 1,27 TL bürüt peşin fiyatla alımlara başladık. İnşallah bu şekilde devam ederek 2 bin ton yaş çay almayı hedefliyoruz. Ödemeler haftalık olarak Salı ve Cuma günü yapılacak olup, peşin alım fiyatlarımız 3. sürgünde de devam edecektir." diyerek bu anlaşma ile çay üreticisine yapılan bu büyük destek ve Özçay Kooperatifine duydukları güvenden dolayı Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğine teşekkür ettiklerini ifade etti.

ÜRETİCİNİN HAKKINI ALMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Bölge Müdürü Süleyman Kurt ise yaptığı açıklamada; “Tarım kredi Kooperatifleri Birliği olarak Türkiye genelinde piyasada aktif rol alarak üreticinin hakkını korumak için çalışmalar yapıyoruz. Birliğimiz 16 Bölge müdürlüğü ile 1600 noktada kooperatif olarak satış yapar hale geldik. Elhamdülillah kurumumuz bu anlamda hızla ilerliyor ve üreticinin sesi kulağı oluyor."dedi.

Karadeniz bölgesinde de fındık ve çay alanında çalışmalar yaparak üreticinin mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kurt, "Bu konuda çalışmalarımız yaklaşık üç yıldır sürüyor. Bu çalışmalarda çay, birliğimiz için vazgeçilmez ürün haline gelmiştir. Bu bağlamda Özçay ile yaptığımız protokol bu alandaki yapılan çalışmalara ışık olmuştur." diye ifade etti.

Özçay’ı bir üretici kooperatifi olduğu için tercih ettiklerini belirten Kurt; “Bizim tek amacımız üreticilerimizi korumaktır. Bu çalışmamızda da çay üreticimiz direk olarak olumlu yönde etkilenecektir. Bundan sonra da çay piyasasında Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği olduğu için çay fiyatları üreticiden yana olacaktır." diyerek yaptıkları bu anlaşmanın bölge halkı için hayırlı olmasını temenni etti.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 04.07.2014 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Önce borcunuzu ödeyin 2014-07-04 14:00:14

Önceki çay paralarını odememek için caydırıcı bir anlaşma

Avatar
Oflu vatandaş 2014-07-05 17:29:56

Ufak atinda civcivlerde yesin özçay yöneticileri kimi kandırıyonuz sayfadaku resime bakıyom al birini vur ötekisine

Avatar
of k.k.o. 2014-07-07 00:48:16

ben hayatimda hiç bir zaman özçaya çay vermedim hiç bir zamanda vermeyeceğim.....çaykur var-çaysan var-hanci çay var bunlar bana ve bize yeterli.güle güle.

Avatar
oflu başka biri @Oflu vatandaş 2014-07-09 09:50:04

sayfa yerine aynaya bakmış olmayasın.biraz iyimser olun bee.

Avatar
heyyt 2014-07-09 09:51:07

sayın ofunnabzı.bu güzel sitenize neden münafıkların yazı yazmasına izin veriyorsunuz.ayıp ama ....

Avatar
YETERRR 2014-07-09 20:40:44

nedi̇r 2011 yili i̇le alip veremdi̇ği̇ni̇z yahu bu mi̇llet çay vardi̇ di̇ye suçlumu eğer o sene zarar olduysa ki̇ oldu i̇ki̇buçuk tri̇lyon gali̇ba ondan sonra her sene oluyo sonra si̇zlere si̇lah dayatarakmi tesli̇m etti̇ler fabri̇kayi erdal efendi̇ züğürtlüğüne bi̇r çözüm olur di̇ye baliklama atladi oraya suçlu eski̇ yöneti̇m i̇se sui̇sti̇mali varsa neden dava açmiyorsunuz yazik deği̇lmi̇ üreti̇çi̇ye böyle yalan haberlere gerek yok üreti̇çi̇lerden fedakarlik bekli̇yorsunuz kendi̇ni̇z neden fedakarlik yapmiyorsunuz i̇lçeni̇n deği̇l i̇li̇n en büyük maaşini aliyorsunuz bu borç i̇çi̇ndeki̇ fabri̇kadan üsteli̇k kirik dökük araçina mazot parasina tenzzül ederk özel i̇şleri̇ni̇zde kullaniyorsunuz sonrada üreti̇çi̇ fedakarlik yapacak utanin utanin o tarim kredi̇ pazarini senmi̇ buldun senle bi̇r alakasi olmadiğni sağir sultan bi̇li̇yor başka bi̇r ki̇lo pazar bulabi̇ldi̇nmi̇ tatli su yöneti̇çi̇leri̇ si̇zi̇.. bundan sonra basin yolu i̇le ortaklari konuşturarak deşi̇fre edi̇leceksi̇ni̇z

Avatar
gürpınarlı @YETERRR 2014-07-11 15:22:29

yeter diyorsunuz 2011 çay paralarını diyorsunuz ama bu sesli çıkışınızı neden yönetime yapmıyoruz genel kurullara gitmeden yönetime karşı imza toplamadan bu olumsuzluk gidermi kağıt üzerinde bu fabrikanın ortaklarıyız ama söz sahibi değiliz bu büyük çelişki bütün ortakları belli merkezden odaklı fabrikamıza karşı eyleme çağırıyorum öyle ucuz yönetiçilik olamaz sizler bu fabrika yönetimini devralırken bu eksik faturayı neden gerkli kişiler kesmediniz size devredilen kuruçayı sermaye olarak kullandınız bütün fabrikanın geçmişini sermaye olarak kullandınız bankalara şahıslara olan borçlarını ödedinizde ortaklara nasıl böyle kayıtsız kalabiliyorsunuz bunu sesli şekilde dile getirmeliyiz eğer fatura kesilecek kesim varsa bu ortaklar olmamalıdır ama bu kafadaki ortaklara herşey müstehak orası erdal efendinin diktatöryasında bir yer olamaz bütün söyledikleri yönetim tarafından başüstüne denilerek yerine getirilen ve asla karşı gelinemeyen bir konumda sanki tayyip erdoğanın of şubesi mübarek

banner90