banner102

Personele İş Güvenliği Eğitimi

Of Belediyesinden bünyesinde çalıştırdığı personellerine iş güvenliği eğitimi verdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Kasım 2014 Çarşamba 18:58
Personele İş Güvenliği Eğitimi
Of Belediyesi, düzenlediği eğitim semineri ile belediye bünyesinde çalışan tüm personele İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda eğitim verdi.
Son dönemlerde gerek Soma’da ve gerekse Ermenek’te yaşanan iş kazalarının ardından kamuoyunun gündemine gelen iş sağlığı ve güvenliği için harekete geçen Of Belediyesi, Belediye bünyesinde çalışan tüm personele eğitim verdi. Belediye Toplantı salonunda yapılan seminere Daire Amirleri, Zabıta Personeli, Memurlar ve İşçiler katıldı.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Burak Cömert katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. 
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun Kamu Kurum ve Kuruluşları ile özel sektöre önemli görevler yüklediğini belirten Cömert; “30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan kanunun bazı bölümleri yürürlüğe girdi. Ancak Resmi Kurumları ilgilendiren bölümler yeni yeni yürürlüğe giriyor. Özellikle Soma’da ve son olarak Ermenek’te yaşanan iş kazalarının ardından bu kanunun önemi daha iyi anlaşılarak uygulaması ve denetimleri daha sıkı hale getiriliyor. Basit bilgilerle ve basit diye tabir edebileceğimiz eğitimlerle bile insan hayatını kurtarabiliriz. Önce can sağlığımızı önemsemeliyiz. Yapacağımız hiçbir iş bizim hayatımızdan önemli değildir. Birlikte çalıştığımız mesai arkadaşımızdan sorumluyuz. Soma’da yaşananları kader olarak değerlendirenler var. Kaza ayrı, kader ayrıdır” ifadelerini kullandı.
Çalışanların sağlığını ve can güvenliğini önemsediklerini belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Bu tarz eğitimlerle çalışanlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Her işin başı sağlıktır. Sağlık olmadan, can güvenliği olmadan başkalarının sağlığını ve can güvenliğini sağlayamayız. Çalışanlarımız için faydalı bir eğitim olduğunu düşünüyorum. İnşallah kaza ve bela yaşamayız” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 05.11.2014 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90