banner102

Peygamber Kıssalarından Hisseler

Anadolu Gençlik Derneği Haftalık Eğitim Konferanslarında konuşan Adnan Karaismialoğlu, Yüce Kur'an-ı Kerim'de anlatılan Peygamberlerin kıssalarından bugün ve kıyamete kadar hisse alınması gerektiğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Aralık 2016 Pazar 14:58
Peygamber Kıssalarından Hisseler

Kur'an-ı Kerim'de anlatılan Peygamberlerin bazı kıssalarını özetleyerek, alınması gereken dersleri örneklerle anlatan Adnan Karaismailoğlu, "Bugün ve kıyamete kadar bu kıssalardan her Müslümanın kendine ders çıkarması gerekiyor." dedi.

Bütün Peygamberlerin başlıca hedefinin Hakkı Hakim kılma mücadelesi olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, "Adem (A.S.) 'dan son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa (Sallallahu  Aleyhi Vesellem) Efendimize kadar gelmiş bütün peygamberlerin ortak hedefi; ilahi kelimetullahı yeryüzüne hakim kılmaktı. Bu hedef doğrultusunda insanlara ilahi mesajları iletmiş ve bunun karşılığında mükafat veya eziyetler görmüşlerdir. Bizlerde aynı mesaj ve hedef doğrultusunda ilahi mesajları önce kendimize sonra diğer insanlara anlatacağız. Bu anlattıklarımızı aynı şekilde önce kendimiz sonra diğer insanların yaşamasını isteyeceğiz. " diyerek Peygamberlerin kıssalarından bu dersleri çıkarmamız gerektiğini ifade etti.

Her Peygamberin ayrı bir özelliği olduğunu, ancak hedeflerinin aynı olduğunu sözlerine ekleyen Karaismailoğlu, "Bütün Peygamberlerin farklı farklı özellikleri olmasına rağmen hedefleri aynıdır. Bizler Peygamberlerin farklı özelliklerinden alacağımız dersler ile hayatımızı şekillendirecek ve aynı hedefleri ile de yolumuzu bulacağız. Bunun için bu kıssalara hikaye gözü ile değil, ilahi uyarılar bakışı ile bakmalıyız. Bu şekilde yaparsak başımıza gelen musibetlere sabreder, verilen nimetlere de şükrederek sonunda kazananlardan oluruz." ifadelerini kullandı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 09.12.2016 15:31
Anahtar Kelimeler:
Adnan Karaismailoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah Aksoy 2016-12-11 09:09:02

S.a. tum dostlara selam ve sevgiler, uzaklarda olsak ta inşaallah gönül köprüsü ile aranizdayiz. Hayirli çalismalarinizda yuce Allah'tan üstun başarilarla Kandilimiz mubarek olsun.s.a

banner90