banner102

'Peygamberimiz (S.A.V.) ve Nefis Terbiyesi' Konferansı

Of Din Görevlilerinin düzenlediği 'Peygamberimiz (S.A.V.) ve Nefis Terbiyesi' adlı konferans geniş katılım ile Of Belediye Konferans salonunda düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
12 Nisan 2014 Cumartesi 13:15

 Erzurum İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı ve Öğretim görevlisi Prof.Dr. İsâ Çelik'in konuşmacı olarak katıldığı program Kur'an Kursu öğrencisi Muhammet Erkam Koç'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Of Din Görevlileri Derneği Başkanı İsmail Küçükakyüz yaptı. Teşekkür mahiyetinde yaptığı kısa konuşmada, yaz aylarına yaklaştığımız bu dönemde ekseriyetle birçok insanın bağ-bahçe işleri ile uğraştığına dikkat çeken Küçükakyüz, "Hafta sonuna bağlayan bu günde memleketimiz insanının birçoğu bağ-bahçe işi için köylere gittiğini görmekteyiz. Bu anlamda davetimize icabet ederek düzenlemiş olduğumuz 'Peygamberimiz (S.A.V.) ve Nefis Terbiyesi' konulu konferansa özveri ile teşrif eden bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. " dedi.

Ayet, Hadis ve Din Alimlerinin sözlerinden örnekler vererek sohbetini gerçekleştiren Prof. Dr. İsâ Çelik, Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) nefis konusunda çok kez bizleri uyardığını hatırlatarak, "Ömer Nasuhi Bilmen'in '500 hadis-i şerif' isimli bir kitabı var. Bu kitabın ilk Hadis-i Şerifi; 'İki yanınızın arasında olan nefsiniz, düşmanlarınızın düşmanıdır.  Sizin en zirve düşmanınız nefislerinizdir.' buyuruyorlar.  Bundan dolayı nefsimizin gözü-gönlü hep günahlardadır. Bu yüzden nefisle mücadele şarttır. " dedi.

Zikir konusunun Kur'an-ı Kerim'de 256 yerde zikredildiğini söyleyen Prof.Dr.Çelik, " Kur'ân-ı Kerîm'de 250 küsur yerde “zikir” kelimesi geçer. Zikir, kulun Rabbini çokça anması ve O'nu unutmamasıdır. Âyet-i kerîmelerde Allâh Teâlâ'nın sabah-akşam, ayakta, otururken ve yatarken, hâsılı devamlı ve çok çok zikredilmesi emredilmektedir. Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ise , “hiç kimsenin bulunmadığı tenhâ yerlerde Allâh'ı zikrederek, için için gözyaşı döken” lerin, kıyâmet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı bir anda Cenâb-ı Hakk'ın arşının gölgesi altında gölgeleneceğini müjdelemektedir. " diye ifade etti.

Çelik, "Birçok yerde Müftülük yapan Yunus Kaya isimli bir hocamız şöyle derdi; 'Haram yiyen insanlar açılıp saçılırlar. Haram yiyenlerin zihinlerinde ki akli muhakemeleri yerinde olmaz ve Hakkı-Batılı birbirinden ayırt edemezler' Günümüzde de bunu çokça yaşamaktayız. "diyerek günümüzden bu sorunlara örnekler verdi. Çelik, İslâm aleminin ikiye ayrıldığını söyleyerek, "Bir kısım Müslümanlar Kan ağlayarak yaşam sürüyorlar. Bunlar; Filistin, Arakan, Afganistan, Suriye, Libya, Irak vs memleketlerdir.  Diğer kısım Müslümanlar ise bizim gibi yaşayan Müslüman topluluklardır.  Bunlarda da, faiz ve zina başını almış yürüyor. Bu bağlamda göz zinası İslam ümmetinin baş belasıdır. " diyerek faiz konusunun da çok önemli olduğuna dikkat çekerek, günümüz İslam alimlerinin faizin her türlüsünün haram olduğuna ittifak ettiğini, söyledi.

Zikir konusunu birçok örneklerle anlatan Prof.Dr. İsâ Çelik, sohbetini yatsı ezanı ile birlikte tamamladı.

Programa Dernekpazarı Müftüsü Abdullah Aksoy, Of Vaizi Hüseyin Güven, 2014 Yerel Seçimlerde Saadet Partisinden Belediye Başkan Adayı Olan İrfan Saral, Saadet Partisi Of Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Öztel ve Nurettin Ulusal, AGD Of Temsilcisi Hasan İnan, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 13.04.2014 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir @halil 2014-04-12 22:45:28

ci̇hat yapiyor bazi hocalar mesela 30 martta tam bi̇r ci̇hat yaptilar kurana hakaret eden paçoz egemen bağiş hakkinda bi̇r küçük demeç vermeyen bu yüksek maaşli di̇n baronlari kendi̇leri̇ni̇nde nemalandiklari bu eli̇ kanli yolsuzluk pi̇sli̇ği̇ne di̇bi̇ne kadar bulaşan akparti̇ i̇kti̇darinin devami i̇çi̇n vargüçleri̇ i̇le mücadele etti̇ler saadet parti̇si̇ umurlarinda olmadi umre taci̇rleri̇ müteahhi̇t i̇mamlar i̇çi̇n bu i̇şbi̇rli̇kçi̇ i̇kti̇dar tam bi̇r asri saadet ti̇ sanki̇

Avatar
f,kreet @kadir 2014-04-13 20:42:56

doğru söze ne denir..

Avatar
semiha 2014-04-14 07:35:54

oflu mandan hoca abdülhami̇t dönemi̇nde düzeni̇n yanlişlarini eleşti̇rdi̇ği̇ni̇ mehmet aki̇f sefahat eseri̇nde yazar böylesi̇ne hakkin yaninda olmasi gereken i̇mamlar şi̇mdi̇ rantin yaninda herşeyleri̇ var susuyorlar çeki̇ni̇yorlar memuruz di̇yorlar di̇yemeyi̇z di̇yorlar yahu hirsizliklari eleşti̇rmeyi̇ birak onlari yapanlarin propagandasini yapiyorlar. peygambi̇ri̇mi̇zi̇n vasiflarini anlatan şu hoca onun geri̇ye bi̇r hirkadan başka bi̇rşey birakmadiğini anlatsinlar

Avatar
halil 2014-04-12 14:14:47

nefsimizi ıslah etmeden olmaz evet ama cihatsız nefiz de bir işe yaramaz.neden hocalarımız cihad a hiç önem vermiyor acaba...

Avatar
Mehmet BAĞCA 2014-11-01 17:57:37

Allah cc razıolsun

banner90