banner102

Profesyonel Kurban Kesim Kursunun İlk Mezunları

Küçük-Büyük Baş Hayvan Kesim Kursunun ilk mezunları Of Halk Eğitim Merkezindeki törenle 'Kurs Bitirme Belgeleri'ni aldılar.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Ağustos 2014 Cumartesi 11:46
Profesyonel Kurban Kesim Kursunun İlk Mezunları

 Of Kuzey Yıldızı Derneği öncülüğünde, Of Halk Eğitim Merkezinde yapılan Küçük-Büyük Baş Hayvan Kesim Kursu yaklaşık bir aylık eğitimden sonra ilk mezunlarını verdi.

Dini boyutu ve Kurban kesimi ile kesim sonrası eğitimlerin verildiği kursun eğitimi, Hüseyin Güven (Vaiz), Ahmet Tokgöz (Biyolog) ve Celal Kalyoncuoğlu (Veteriner Hekim) tarafından verildi.

Konu hakkında muhabirimize açıklama yapan Of Kuzey Yıldızı Derneği başkan yardımcısı ve Kurban Kesim Birim Sorumlusu Mehmet İşçi, Kurban kesimi ile ilgili bilinmesi gereken bütün alanlar hakkında eğitim verildiğini söyleyerek, bu eğitimin Of ilçesi açısından da çok büyük önem arz ettiğini belirtti.

Kuzey Yıldızı Derneği olarak 10 yıldır ekipler halinde bu kesim işini yaptıklarını belirten Mehmet İşçi, "Dernek olarak kesim işini elimizden geldiğince hassasiyet göstererek 10 yıldır yapıyoruz. İlk başladığımız zaman 7 hayvan ile başladığımız bu kesimlere son Kurban Bayramında 53 hayvan ile devam ettik. Kestiğimiz kurbanları dışarıdan profesyonel kesimciler ile yaptık. Bundan sonra inşallah bu kurs vesilesi ile kendi bünyemizde profesyonel ekiplerle Kurbanlarımızı keseceğiz. " dedi.

Verilen kursta 41 kursiyerin eğitim gördüğünü de söyleyen İşçi, 'Eğitim gören kursiyerlerin büyük bir çoğunluğu derneğiniz üyelerindendir. İnşallah şimdiden sonra Of İlçemizde profesyonel ekiple Kurbanlarımızı keseceğiz." diyerek bu kursta emeği geçen başta Of Halk Eğitim Müdürü Ahmet Dunay'a ve Halk Eğitim çalışanlarına, Kursu veren hocalara ve kursa katılan bütün kursiyerlere teşekkür etti.

Kursiyerler kurs bitirme belgelerini Of Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay'dan alan kursiyerlerin isim listesi şu şekilde oldu :



1.       Ahmet Hacıismailoğlu

2.       Ahmet Koç

3.       Ahmet Tokgöz

4.       Aziz Çakır

5.       Bilal Şenocak

6.       Bilal Kemal Erkan

7.       Cafer Şahin

8.       Ekrem Çavuşoğlu

9.       Ekrem Hacıahmetoğlu

10.   Erdal Keleşoğlu

11.   Faruk Çarkçıbaşı

12.   Ferhat Baş

13.   Hamza Hacıömeroğlu

14.   Hasan Hacıismailoğlu

15.   Hasan Salih Kurtoğlu

16.   İdris Aslan

17.   İshak Politoğlu

18.   İsmail Hakkı Yılmaz

19.   Kadir Bayraktar

20.   Kenan Karaismail

21.   Mehmet Acet

22.   Mehmet İşçi

23.   Mehmet Karaismailoğlu

24.   Murat Çakır

25.   Mustafa Aslan

26.   Nedim Koman

27.   Nurettin Karaismailoğlu

28.   Nurettin Mollaoğlu

29.   Ömer Karnap

30.   Ömer Veli

31.   Ruhi Karaismailoğlu

32.   Süleyman Kılıç

33.   Şaban Özkan

34.   Turgay Erkan

35.   Turgay Kar

36.   Yahya Erol

37.   Yaşar Murat

38.   Yüksel Şirin

39.   Zekeriya Baltacı

40.   Zekeriya Eral

41.   Zekeriya Erol



Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 16.08.2014 12:13
Anahtar Kelimeler:
Ahmet DunayMehmet İşçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90