banner102

Rektör Çapoğlu'ndan Öğrencilere Hayat Dersi

'Örnek kişilerle kendini anla ve geleceğini planla' projesi kapsamında Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Of’ta düzenlenen seminerde liseli öğrencilerle anılarını paylaştı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Nisan 2015 Çarşamba 22:11
Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan “Örnek kişilerle kendini anla ve geleceğini planla” projesi kapsamında her ay Of’un yetiştirdiği değerler Lise 11 ve 12.sınıf öğrencileriyle buluşuyor.

Of Sahil Gün Batımı Salonunda düzenlenen seminerde "Genç nesli topluma kazandırmak insanı yaşatmak ya da tam tersi genç nesil için bir şey yapmamak insanı öldürmekle eşdeğerdir." diyerek konuşmasına başlayan Çapoğlu, "Ben 1977 yılında Malmüdürünün karşısına elimde tespihle çıkmıştım. Beni çok azarladı. O günden sonra tespihle bir yere gitmemeye gayret ettim. Sizler çok şanslısınız ki bürokratlar sizler için çabalıyorlar. Sizlerin adab-ı muaşeret kurallarını çok iyi uygulamanız gerekiyor” dedi.

 “Hayalleriniz olsun. Hayal kurmak bildiklerinizin ötesine geçmektir. Devamlı hayal edin. Hayal etmek, insanın yüreğinin gücünü gösterir. Ne kadar büyük hayal kurarsanız, geleceğinizden o kadar emin olursunuz. Biz ilkokuldan mezun olduğumuz dönemde 3 arkadaşımızla oturduk ve hayal kurduk. Okuma hayali kurduk. Ve Bizimle aynı dönemde okuyan arkadaşlarımızdan sadece üçümüz okuduk. O dönemde İstanbul’a gidip inşaatlarda iş yapmak revaçtaydı. Ama biz okumayı tercih ettik” diye ifade etti.

Tıp Doktoru olmayı çok istediğini belirten Çapoğlu; “Çok çalıştık. Günde ortalama 11 saat ders çalıştığımızı hatırlıyorum. O dönemler bizlerin önünde rehber alacağı, önder alacağı insanlar yoktu. TUS’a hazırlanırken 14 saat hiç ara vermeden ders çalıştığımı hatırlıyorum. Kimse sizden daha zeki değildir. Tek fark, emek vermek ve çalışmaktır. Nerede olduğunuza değil, nereye gideceğinize bakın” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonundan öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Çapoğlu sözlerini; Bir mıh, bir nalı kurtarır. Bir nal, bir atı; bir at bir yiğidi, bir yiğit de bir ülkeyi kurtarır” cümlesiyle bitirdi.

Programın sonunda Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Prof. Çapoğlu’na bir plaket takdim ettiler.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 22.04.2015 22:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90