banner102

Saraçlı Mahallesinde sökülen orman alanına 7 bin fidan dikildi

Of ilçesi Saraçlı Mahallesinde devlete ait 22 dönümlük orman arazisi tekrar ormana dönüştürülmesi için ilk adımlar atıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Nisan 2022 Pazartesi 23:38
Saraçlı Mahallesinde sökülen orman alanına 7 bin fidan dikildi

Daha önce ağaçların sökülerek çaylık yapılması nedeniyle orman vasfını kaybeden arazi mahkeme sefahati ile orman arazisi olduğu tescil edildi. Söz konusu arazinin ormana dönüştürülmesi için belirtilen alanda öğrenciler tarafından fidan dikimi yapıldı. Bu kapsamda Of Fen Lisesi, Taşhan MTA Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek fidan dikme etkinliğinde, “Geleceğimizin emanetçileri sevgili öğrenciler, bugün burada çok önemli bir vazife ifa etmek için bir araya geldik. Ormanlar en çok korunması gereken milli varlıklarımızdandır. Geçen yıl ülkemiz büyük orman yangınlarıyla önemli miktarda orman varlığını kaybetti. Ormanlar havanın nemli olmasını, yağmurun yağmasını dolayısıyla kuraklığın önlenmesini sağlar. Bu varlıklara sizler sahip çıkacaksınız. Bugün burada bu etkinliğin sizlerle yapılmasının nedeni sizlere sorumluluk vermek bu kaynakların sizler tarafından korunmasını sağlamaktır. Ben inanıyorum ki sizler bu ormanları koruyup kollayacak, gelecek nesillere miras bırakacaksınız. Programda emeği geçen Trabzon Orman Müdürlüğümüze, Of Orman İşletme Şefliğimize, personeline, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlerimize, öğrenci ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Saraçlı Mahallesindeki fidan dikme etkinliğine; Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Kaymakam Refiği Ali Can Uludağ, Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Güven, Of İlçe Jandarma Komutanı Burak Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu,  Sürmene Orman İşletme Müdürü Cemil Karataş, Sivil Kültür Şube Müdürü  Şenol Yıldız, Of Orman İşletme Şefi Elvan Atabey Kuru, Of Fen Lisesi Müdürü Vehap Kurt öğrenci ve orman işletme görevlileri katıldı. 22 dönümlük alana 5 bin adet sarıçam, 2 bin adet ladin fidanı dikildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90