banner102

Sarıalioğlu'ndan Mevlid Kandili Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Kasım 2017 Çarşamba 18:19
Sarıalioğlu'ndan Mevlid Kandili Mesajı
Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Sarıalioğlu şu sözlere yer verdi "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğumunun insanlık tarihinin gidişatına yön veren en önemli dönüm noktalarından biridir.

Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber Efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu sürdürdük. Peygamber Efendimiz (S.A.V), ırk, dil, renk, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin, yeryüzünün en şerefli varlığı olan insana sorumluluklarını öğretmiştir. İnsanlık Allah’a ubudiyeti, bu ubudiyet bilinciyle hayatı kavramayı, kâinata hikmetle bakmayı, bütün mahlûkata şefkatle davranmayı, hakkın ve hakikatin yolunda olmayı, adaletten ayrılmamayı ve fazileti ondan öğrenmiştir.

Ferdi, ailevi ve sosyal hayata dair söz ve davranışlarıyla insanoğluna kıyamete kadar rehber olan Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V), tüm İslam âlemi için her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat sürmüş; ahlâklı olmayı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü en somut şekilde insanlığa aktarmıştır.

Bu gece yapılacak dualarda, kan ve gözyaşının hâkim olduğu yanı başımızdaki İslam Coğrafyaları için dua etmeliyiz. Yüce Yaratıcı'nın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede kendimiz, ailemiz ve yakınlarımız için yapacağımız dualara, şehrimiz, ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için yapacağımız duaları da ekleyelim. Halep, Suriye, Irak, Filistin, Mısır ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm İslam coğrafyasında huzurun hakim olması için el açıp gözyaşı dökelim.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz eder, bütün İslam âleminin ve değerli Oflu hemşerilerimin Mevlid Kandilini tebrik eder; birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim" diye ifade etti.

Son Güncelleme: 29.11.2017 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90