banner102

Sırtınızı Turistlere Dönmüş Oturuyorsunuz!

Of Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Trabzon Valiliğine yeni atanan Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti

13 Eylül 2013 Cuma 22:04
Sırtınızı Turistlere Dönmüş Oturuyorsunuz!
Karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşen ziyarette konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’un kırsal kesimlerinin büyük bir oranda göç vermesinden dolayı tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belirtti.

TRABZON TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ MERKEZDİR

Trabzon’un tarım, hayvancılık, turizm, İhracat, iç ve dış ticaret açısından çok önemli bir lojistik merkez haline gelebileceğini belirten Vali Abdil Celil Öz, “Trabzon özellikle turizm açısından çok önemli bir merkez durumundadır. Bu bakımdan, burada bulunan üniversiteler çok ciddi bir potansiyele sahiptir. Aynı şekilde Trabzon için spor faaliyetleri de çok büyük önem arz ediyor. Spor Bakanlığımız 2011 yılında Trabzon da EYOF için yapılan tesisleri olimpiyat eğitim merkezi haline dönüştürmeyi planlıyor. Bu proje hayata geçirilirse, şehrin dinamiklerini ayağa kaldıracağına inanıyorum” dedi.

Vali Öz’ü ziyarette konuşan Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Lütfü Saral , Of’un yapısı ve basını hakkında açıklamalar yaptı.Başkan Saral, ”Of Trabzon ilinin köklü ilçelerinden birisidir.Yetiştirdiği İşadamları ,bürokratları ve politikacıları ile Ülkemizin örnek ilçelerinden de birisidir. İlçe olarak buna paralel olarak basınımız güçlüdür. Of Gazeteciler Cemiyeti olarak Malatya’dan sonra ilçemizde İş İstihdamlı Yazılı Basın Muhabirliği kursunu açtık. Bu kursta 10 kursiyerimiz yarının gazeteci adayları olarak yetişmektedirler. Kursumuzun sonunda Bakanlarımızın da katılacağı sertifika törenimize sizleri de davet ediyoruz” diyerek ziyaret ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Of Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinin ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirten Vali Öz :” Bu tür yararlı kursların açılmasında gayret gösteren sizleri kutluyorum. Davetinize icabet etmek için gayret göstereceğim” şeklinde konuştu.

Vali Öz’ün –Oflular neden Trabzon’dan önce Ofluyuz” derler? Şeklindeki sorusuna Cemiyet Başkan Yardımcısı Halil Bayram cevap verdi. Bayram , Trabzon il merkezinin nüfus bakımından ilçelerden gelen göçü karşılayamadığını bu nedenle ilçeden vatandaşların diğer illere göçtüğünü bu nedenle de Trabzon’u atlayarak gurbete gittiklerini ve sılalarına döndüklerini bu nedenle ilçe adlarını öne çıkarttıklarını söyledi.

Gazeteci Şemsettin Öztürk’ün, Of ilçesinin turizm açısından çok geride olduğunu ve bunun nasıl ilerletilebileceği sorusu üzerine açıklama yapan Vali Öz, “Uzungöl’e yılda yaklaşık bir milyon turistin geliyor. Bu turistlerden istifa etmek için elimizde çok önemli bir dere yatağı var. Bu dere yatağı, üzerinde bulunan ve yapılmaya devam eden mesire yerleri ile zenginleştirildi. Buna mukabil yöre halkı da, dere yatağı kenarlarına turistlerin faydalanabileceği mekânlar açmalıdır” diye ifade etti.

SIRTINIZI TURİSTLERE DÖNMÜŞ OTURUYORSUNUZ

Çaykara ilçesine yaptığı ziyaret sırasında Çaykaralılara ‘Sırtınızı dereye dönmüş oturuyorsunuz’ diyen Vali Öz, “Geçen günlerde Çaykara ilçesine yaptığım ziyarette onlara şunu söyledim; Bu dere üzerinden her yıl yaklaşık bir milyon turist akıyor, fakat siz dereye ve bu yoldan geçen turistlere sırtınızı dönmüş oturuyorsunuz. Bu şekilde nasıl turizmden faydalanacaksınız? Dönün yüzünüzü dereye, yapın turistlerin gerekli ihtiyaçlarını giderecek tesisler ve turizmden yararlanın. Aynı şekilde bunu Of ve diğer ilçelerde yapabilir” diyerek sözlerini tamamladı.

Valilik makamına yapılan ziyarete Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Lütfü Saral, Başkan Yardımcısı Halil Bayram ve Şemsettin Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Fahri Hacıcaferoğlu ve Hatice Saral katıldı.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaret toplu fotoğraf çekilerek son buldu.




Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 14.09.2013 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90