banner102

SİZ HİÇBİR RAHİBİN AŞAĞILANDIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?

Trabzon Din Bir Sen Başkanı Celalettin Akçadoğan ATV Televizyonunda yayınlanan "Kertenkele" adlı dizideki imamlara karşı yapılan hakarete sert tepki gösterdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Kasım 2014 Pazartesi 13:31
SİZ HİÇBİR RAHİBİN AŞAĞILANDIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?
Akçadoğan, yaptığı yazılı basın açıklamasında, geçtiğimiz günlerde atv televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan ‘Kertenkele’ adlı dizi filmde “sahte imam” karakteriyle yansıtılan tiplemenin kendi camiaları başta olmak üzere mütedeyyin vatandaşları da derinden üzmüş ve yoğun tepkilere sebep olmuştur, diyerek bunca tepkilere rağmen duyarsız kalan RTÜRK ve kanal sahiplerine sert tepki göstererek kime ve nereye hizmet ettiklerini sordu.

SİZ HİÇBİR ECNEBİ FİLMİNDE RAHİBİN AŞAĞILANDIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?

'Filmde karakterize edilen "sahte imam" tiplemesi toplumsal saygınlığı olan din görevlilerimizi derinden yaralamıştır.' diyen Akçadoığan, "Geçmiş dönemlerde kaldığını düşündüğümüz bu tarz senaryoların cübbeyle, sarıkla ve bu kıyafetlerin taşıdığı değerleri küçük düşürücü tiplemelerle dizilerde karakterize edilmesini tasvip etmek asla mümkün değildir. Hatırlayınız, eski filmlerdeki imam tipolojisini.. Sarığı pis, sakalı kayık, cüppesi paçavra gibi, yüzü de şikreti bozuk adamları koyarlardı. Siz hiçbir ecnebi filminde rahibin (Kilise din Görevlisi) bu denli, aşağılandığını gördünüz mü? Onlar ne yapıyor kendi din adamlarını(Rahipleri) yardımsever çocuklara para ve çikolata ikram eden hayır sever birileri olarak lanse ediyor. Bizim senaristler ise; Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkışarak. Türk Törelerini, İslam ahlakını, evrensel ahlak ilkelerini filmlerinizde, dizilerinizde tahkir ederek , gençlerimizi izleyenleri ya derinden yaraladınız veya İslam Dininden soğutmaya çalıştınız ve de çalışıyorsunuz. Maalesef bunu yapanların kimliklerinin din hanesinde de İslam yazıyor. Bunu yapanlar birilerine şirin görünmek, veya birilerinin maşası olmak yahut israiliyata hizmet etmek için mi yoksa dini, imamı, İslam’ı kullanarak reyting kazanmak için mi yapıyor, düşünmek ve Sormak lazım?" dedi.

Akçadoğan, "Trabzon Din Bir Sen Teşkilatı olarak Temennimiz İslam'ın temel esaslarını, Hz. Peygamber'in(S.A.V.) ve toplumsal saygınlığı ve değeri olan  İmamın sosyal dünyasındaki yeri ve rolü hakkında ki gerçekliği tahrif ederek sosyal patlamalara neden olacak filim ve söylemlerden uzak durulması, filmin yayından ivedi bir şekilde kaldırılması ve İmamlardan atv Tv nin acilen özür dilemesidir. Aksi halde  Aynı halin tekerrürü halinde hukuki hakkın saklı kalmak kaydıyla bütün yasal yollara baş vurulacağı  kamuoyuna saygıyla duyurulur." diyerek basın açıklamasını tamamladı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 03.11.2014 13:32
Anahtar Kelimeler:
Celalettin Akçadoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eyyüp 2014-11-03 17:26:10

hocam ağzınıza yüreğinize sağlık ama daha durrr. yeni türkiye bak neler neler olacak.

Avatar
baştürk 2014-11-04 11:39:57

türkiyedemi.asla görmedik.papazların ne kadar mubarek olduğunu görduk.kırmızı halılarda karşıladık.camımıze taşıdık.onlar dua ettı bız amın dedık.iftar açtık.gölgelerinde imza attık o sıcak havalarda.yaylasında yaylandık.
yav kardeşim rtuk neyı doğrukı bu dızıye tepkı gösterıyon.imajınızmı sarsıldı.milletin imanı gitmiş hala sarık cuppe imaj dıyosunuz.

banner90