banner102

Solaklı Fen Lisesi iddialı başlıyor

Of’ta eğitim adına yapılan yeniliklere bir yenisi de Solaklı Fen Lisesi oldu. Solaklı Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesi olması nedeniyle Of eğitimi yeni bir ivme kazanması amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Haziran 2016 Cumartesi 04:56
Solaklı Fen Lisesi iddialı başlıyor

 Of Kaymakamı Eren Arslan’ın son dakikada işinin çıkması dolayısıyla katılamadığı toplantıya Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürü Vehap Kurt, Teknoloji ve Vatan Vakfı Başkanı Âdem Dinç katıldı.

Kabahasanoğlu; Kaliteden asla taviz vermeyeceğiz

Basın toplantısında ilk açıklamayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı. Kabahasanoğlu açıklamasında; ” Of’umuza kazandırılmış olan Fen Lisesi hepimize hayırlı olsun. Burada bu okulun yapılmasında büyük emekleri olan Çevre ve Şehircilik eski Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktara ve şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya , Sayın kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza ve daha birçok isimsiz kahramana teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.  Bu anlamda sorumluluğumuz iki kat daha artmış bulunuyor. Daha çok çalışıp, okulumuzu bölgenin en başarılı okulu yapmaya gayret göstereceğiz. Milli Eğitim Temel Kanununu bizden milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmemizi istiyor. Biz de yolda hem maddi yönden hem de manevi yönden başarılı öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. İlçemiz bu seneki YGS’de Trabzon’da üçüncü oldu. Solaklı Anadolu Lisesinin yapmış olduğu çalışmaların bunda etkisi büyüktür. Vakıf Başkanımız burada bize desteklerini göstermek için yanımızda. Kendilerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Aynı çalışmaları destekleyici eğitim çalışmalarına daha da artırarak devam edeceğiz. Dün belki başarılı olup da Of’ta okumak isteyenler Fen Lisesi olmadığı için okuyamamışlardı. Bugün artık bu imkânımız var. Geçen sene ilçemizden 55 başarılı öğrenci Of’un dışına okumaya gitti. Amacımız Of’umuzda başarılı olan öğrencilerimizi dışarı gidip heba olmalarının önüne geçmektir. Çünkü buranın sosyal kültürel yapısına alışan öğrencilerimiz çoğu zaman başarılı bir şekilde gittikleri okullarda başarılarının altında mezun oluyorlar. Başlayacağımız bu yolda kaliteden asla taviz vermeyeceğiz. Bunun için elimizi taşın altına koyduk, koyacağız. Bu yolda bizle olan bize inanan herkese teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. ”dedi.

Sarıalioğlu; Eğitim birinci önceliğimizdir

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da yaptığı açıklamada; Öncelikli olarak herkesin Ramazan- ı Şerifini tebrik ediyorum. Uzun bir çalışmadan sonra hayırlısıyla Of’umuz Fen Lisesine kavuştu. Bu süre zarfında bu iş için defalarca Ankara’ya gittik. Burada en büyük pay İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris hocama aittir. O her seferinde bizi uyararak Fen Lisesi için heyecanımızı diri tuttu. Burada eski Bakanımız Erdoğan Bayraktar’a, şimdiki Bakanımız Süleyman Soylu’ya  ve diğer birçok emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğitim bizim birinci önceliğimizdir. Ortak derdimiz milli ve manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmektir. Of’un kaderini eğitimle değiştirebileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle eğitime 1 Milyon lira harcadık.  Of Teknoloji Fakültemiz her geçen gün alan olarak ve kalite olarak kendini yeniliyor. Çay Fabrikalarının olduğu alanlar yeni fakülteler olarak inşa edilince Of’un eğitimi büyük değişim yaşayacaktır. Of Artık eskiden olduğu gibi ilim, irfan yuvası olarak anılmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle tekrar Solaklı Fen Lisemizin hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizin yaklaşan bayramını tebrik ediyor, hayırlı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Dinç; Desteğimiz devam edecek

Teknoloji ve Vatan Vakfı Başkanı Adem Dinç de kısa bir açıklama yaptı. Dinç açıklamasında;”  Vakıf olarak gerek Solaklı Anadolu Lisesine gerekse Of’taki diğer eğitim kurumlarına yardım ediyoruz. Şimdi Solaklı Fen Lisesi olarak elimiz daha da güçlendi. Müdür beyin isteklerini artık 2 kat daha hızlı bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Vakıf olarak eğitim konusunda Solaklı Fen Lisemize her türlü desteği vereceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Basın toplantısına okul müdürleri ve veliler de katıldı. Basın toplantısı bitince Şube Müdürleri Süleyman Bedir ve Numan Turan’ın da katılımıyla müdürlere konu hakkında bilgilendirme yapıldı.

Son Güncelleme: 18.06.2016 04:57
Anahtar Kelimeler:
İdris Kabahasanoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90