banner102

SÖZ; BARIŞI DA, SAVAŞI DA GETİREBİLİR!

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin haftalık olarak düzenlediği eğitim konferanslarının bu haftaki konuğu Dernekpazarı İlçe Vaizi Ahmet Bayraktar oldu. Söz ve dilin afetleri konusunda konuşma yapan Vaiz Bayraktar, ağızdan çıkan sözün dünya barışını da,savaşını da getirebileceğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Aralık 2015 Pazar 00:21

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferansın konusu "Ağızdan çıkan sözün önemi" hakkında oldu. Of AGD Yurt binasında yapılan konferansta konuşma yapan Dernekpazarı İlçe Vaizi Ahmet Bayraktar, dilimizden çıkan sözün her harfine çok dikkat etmemiz gerektiğini söyleyerek bu konuda Rabbimizin bize bir lütuf olarak Kur'an-ı Kerim aracılığı ile yol gösterdiğini ifade etti.

Sözün özellikleri hakkında ayet ve hadislerle açıklama yapan Bayraktar,  sözün özelliğini 7 madde ile şu şekilde açıkladı:

“Kavlen mârûfâ”: Yerinde ve uygun söz söyleme,  “Kavlen mârûfâ”: Yerinde ve uygun söz söyleme, Kavlen sedîdâ”: Her zaman doğruyu söyleme, “Kavlen kerîmâ”: Ana-babaya güzel söz söyleme, Gönül alıcı, keremli söz söyle, “Kavlen belîğâ”: Beliğ ve tesirli söz söyle, “Kavlen meysûrâ”: Gönül alıcı söz söyleme ve “Kavlen leyyinâ”: Suyun akışı gibi yumuşak bir söz söyleme. Bu özelliklere uygun konuşmak her Müslümanın asli görevidir."

Bu  yedi maddeyi detaylı şekilde açıklayan Bayraktar, "Müslümanların bir binanın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmiş şekilde batıla karşı mücadele etmeleri, bu sözün özelliklerine uyma ile mümkün olacaktır.  Mü'minler olarak kardeş olmamızın ve bu kardeşliğimizi pekiştirmemizin yegane ölçüsü birbirimize karşı güzel söz ile muamele etmekle olacaktır. "dedi.

Güncel meselelere de değinerek sözün etkisini anlatan Bayraktar, sözün Kur'an-ı Kerim'de belirtilen özelliklerini bilmeden ne şekilde konuşulacağını da bilemeyeceğimizi söyleyerek her Müslümanın bu özellikleri çok iyi bilmesi gerektiğini ifade etti.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 16.12.2015 08:20
Anahtar Kelimeler:
Ahmet Bayraktar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90