banner102

“Su Konusunda Biraz Daha Sabırlı Olun“

Of İlçesinde iki yıl önce başlatılan doğalgaz çalışmaları devam ederken, bu çalışmalar sırasında meydana gelen aksaklıklar ve yapılan çalışmalar hakkında Başkan Saral açıklama yaptı.

18 Kasım 2013 Pazartesi 20:28
“Su Konusunda Biraz Daha Sabırlı Olun“

2008 yılında Doğalgaz dağıtım ağına dahil edilen Of’un merkezi doğalgazla ısınmaya başladı. Başkan Saral, İrfanlı Mahallesi’nin de doğalgaza kavuşması için yoğun çalışmaların devam ettiğini belirterek içme suyu ve ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Of halkından sabır istedi.

2008 yılında yayınlanan kararname ile doğalgaz sevinci yaşayan Of, aradan geçen uzun süreye rağmen bir türlü doğalgaza kavuşamamıştı. Of Belediye Başkanı Murat Saral’ın devreye girmesi ile kısa süre içerisinde Of Merkez’deki hat döşeme çalışmaları tamamlanarak Sulaklı ve Cumhuriyet mahallelerine doğalgaz verilmeye başlandı.

Of’un nüfus yoğunluğu ile en büyük Mahallesi olan İrfanlı Mahallesi’nin de doğalgaza kavuşturulması için çalışmaların yoğun bir tempoda devam ettiğini belirten Başkan Saral, “Of’ta yaklaşık 8 bin abone potansiyeli var. Bunun yarısı İrfanlı Mahallemizde ikamet ediyor. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da doğalgaza yoğun bir ilgisi var. Solaklı Deresi geçişinin verdiği sıkıntılar nedeniyle doğalgaz hattında bazı gecikmeler yaşandı. Merkezden İrfanlı Mahallesi’ne geçişin sağlanabilmesi için Atatürk Bulvarı’nın çelik boru hatları da döşenememişti. Atatürk Bulvarı’ndaki çalışmalar yoğun bir tempoda devam ediyor. İnşallah kısa bir sürede bu çalışmalar tamamlanarak İrfanlı Mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımız da doğalgaz kullanmaya başlayacaklar” dedi.

İÇME SUYU KONUSUNDA BİRAZ SABIRLI OLUN

Doğalgaz çalışmaları nedeniyle ulaşımda ve içme suyunda zaman zaman sıkıntılar yaşandığı belirten Başkan Saral; “Boru hattının döşenmesi esnasında ne kadar dikkatli de olunsa içme suyu isale hattında hasarlar meydana gelebiliyor. Bunun onarımı da bazen zaman alıyor. O nedenle içme suyunda son birkaç günde sıklıkla kesintiler meydana geldi. Ekiplerimiz anında müdahale ederek arızaları gidermektedir. Planlı bir su kesintisi olmadığı için halkımıza da önceden haber verme şansımız olamamaktadır. Bu nedenle bu süreçte halkımızın su konusunda biraz sabırlı olmalarını istiyorum. Evlerinde yedek su bulundurmaları yararlarına olacaktır. İnşallah kısa sürede ana arterlerdeki çalışmaları tamamlayınca bu sıkıntıdan kurtulmuş olacağız” diye konuştu.

Parke çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Saral; “Hat döşemesi nedeniyle parkeler söküldü. Ana ve tali hatlar nedeniyle cadde ve sokakla hem boyuna hem de enine yarılmış oldu. Bu nedenle parkeler bozuldu. Doğalgaz yüklenici firma yeterli olamayınca belediyemiz bünyesinde parke ekibi kurduk, İnşallah kısa bir süre içerisinde cadde ve sokaklarımızdaki bu bozulmaları da gidereceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Saral, Doğalgazın Of’a kazandırılmasında ciddi emek ve gayretleri bulunan EPDK Başkanı Hasan Köktaş’a, Eski Milletvekili Kemalettin Göktaş’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 22.11.2013 19:17
Anahtar Kelimeler:
Murat SaralDoğalgaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk Keleş 2013-11-19 09:27:33

sabır heee, sayın başkan azıcık insaf, iki yıldır yap-boz oynuyorsunuz sonra çıkıp sabır diyorsunuz. azıcık samimi iseniz rant partisinden ayrılın ve gerçek kimliğinize dönün. yoksa yaptıklarınız boşa çıkacaktır.

Avatar
oflu 2013-11-19 12:54:39

faruk bey ne kadar boş konuşuyorsunuz, hiçbirşey bilmeden boşyere kelimeleri saçığ savuruyorsunuz, ne rantından bahsediyorsunuz, daha ne yapılacaktı, 3 yıl gibi kısa bir zamanda daha ne olabilirki, üstelikmurat başkana belediye değil tabiri caizse bir enkaz bırakıldı, bunların düzelmesi haliyle zaman alacaktır, bence bilip bilmeden yorum yapacak yerde gidin bir bakın işin içine girin de boş boş konuşmayın

Avatar
Faruk Keleş @oflu 2013-11-19 13:19:03

oflu önce ismini yazmasını öğren sonra kim boş konuşuyor kim konuşmuyor ona karar ver.

hizmet etmenin ne olduğunu rantçılardan öğrenecek değiliz. eğer hizmet istiyorsanız sayın başbakanın milli görüş davası beferi ike yapmış olduğu i̇stanbul belediyesine bakın (üstelik rantsız ve faizsiz hizmet)
hizmet istiyorsanız araklı belediyesine bakın, i̇çkili yerleri ne pahasına olursa olsun kapatan bir başkan.
üstelik şunu çok iyi bilmeni isterim; benim karşı duruşum şahısların kendilerine değil fikirlerinedir. benim için kıstas geminin gidişatıdır. eğer bu gemi batıla yarar bir yolda gidiyorsa içindeki yöneticiler isterse geminin içini cennete döndürsün bana göre boştur. bakış açı budur ve değerlendirmeyi bu bakışa göre yapın...

Avatar
of k.k.o. 2013-11-19 14:06:13

ben sayın faruk be'ye hak veriyorum,sayın oflu kardeşim sabir diyorsunuz güzel ama biz 2008 yılından beri sabrediyoruz yahu kardeşim bu küçücük ofta hala boru meselesi bitmiyor niye ya ayib ya....kimse yanlış anlamasin ben mevcut olan sayın murat saral baskanimizi cok seviyorum ama bu işler böyle olmaz yab bir an önce bitir kimseye zarar vermeden bitir,her gün kazı kazı kazı bu ne ya...belediyemize allah kolaylik versin.

banner90