banner102

Terör ancak İslam birliği ile çözülür

Ne Mutlu Müslümanım Diyene!

03 Temmuz 2012 Salı 11:33
Terör ancak İslam birliği ile çözülür

ܜlkemiz maalesef her gün yeni bir şŸehit haberi ile uyanmaya başŸladı . Bölücü terör örgütü pkk nın çeşŸitli bölgelerde yaptığŸı saldırılarda ölen askerlerin yakınları, bitmeyen bu terörün bir an önce bitmesi için yetkililere feryat edercesine sesleniyor. Terör sorunu sadece bir bölgenin veye bir kesimin değŸil, ülkemizde yaşŸayan, Türkü, Kürdü, sağŸcısı solcucu, Alevisi-Sünnisi, Lazı-Cerkezi, Rumu-Ermenisinin ortak sorunu haline gelmişŸtir. Bundan çıkar sağŸlayanlar ise, her zaman olduğŸu gibi dışŸ güçlerdir. Fakat ne hazindir ki, terör sorununu çözmek için, terörün başŸları ile ortaklaşŸa işŸ yapıyoruz! Konu ile Of esnafı ile görüşŸerek düşŸüncelerini öğŸrendik, açıklama yapan esnafların düşŸüncelerindeki ortak yan ise, İslam birliğŸi oldu.

İsmail İbrahimoğŸlu- Site Mini Market

 

Türkiye, devlet olamamışŸtır. Devlet dediğŸin; güçlü bir ekonomiye sahip, dünya üzerinde söz sahibi olan bir oluşŸumdur. ܜlkemiz bence bu kriterleri şŸu an itibariyle ulaşŸamamışŸtır.Biz dünya üzerinde oynanan oyunlar içinde, dışŸ güçler tarafından bir maşŸa gibi kullanılıyoruz.

Türkiye büyük bir çıkmaz içine sürükleniyor. PKK denilen terör örgütü bizim sınırlarımızı geçip bize büyük zayiatlar verebiliyorsa, biz hudutlarımızın kontrolünün bizde değŸil de onların elinde olduğŸunun aksini nasıl ispat etmeye çalışŸırız. Sınırımızdan 300-400 kişŸilik bir grup terörist geçip, bizim karakolumuzu basıp askerlerimizi şŸehit edebiliyorsa, ya burada çok önemli bir güvenlik zafiyeti var yada bunda bir kasıt var diye düşŸünüyorum. Türkiye terörün olduğŸu bölgelerde ne sınırlarımıza sahiptir ne de oradaki insanlara! ܜlkemizin uygulamaya çalışŸtığŸı terör politikası bence olduğŸu gibi yanlışŸtır. Uygulanan bu politikalar sadece Türk-Kürt sorununu artırıyor. Devletimizin bu sorunu atlatabilmesinin bence tek çaresi vardır, Rahmetli Necmettin Erbakan'ın dediğŸi "Ne mutlu Müslümanım diyene " sözleri çerçevesinde hareket edilirse bu sorunların tamamının çözüleceğŸine inanıyorum. EğŸer yaşŸanılan sorunların üzerine bu şŸekilde gidilmeye devam edilirse Türkiye önümüzde ki 10 yıl içinde inanılmaz felaketlerle karşŸı karşŸıya kalacaktır. Sn. BaşŸbakan'ımızın düşŸlediğŸi hedeflere ulaşŸamayacağŸına inanıyorum.

Türkiye benim gözümde Amerika'nın bir eyaleti gibi görünüyor. Bütün politikaları onların hedeflerini gerçekleşŸtirmek için hazırlanmışŸ. ܜlkemiz emperyalist güçlerin planlarını uygulamak için uğŸraşŸıyor.

Engin Bayraktar-Cici Bici Oto Kuaför

 

Koskoca İmralı Ada'sını 30.000 şžehidin katiline köşŸk yaptık adama özel ada kapattık buna artık bir dur demek gerekiyor. O cani oradan ahkam kesiyor, orada görüşŸmeler yapıyor, haritalar çıkarıyor, işŸibirliğŸi teklif ediyor. Kimdir o ki bu kadar rahat davranabiliyor, ya o ada ona zindan edilmesi lazım yada oradan def edilmesi lazım! Bu adama bir şŸey  yapamıyorsak bırakalım gitsin, bu adamı burada niçin bakacağŸız bizim verdiğŸimiz vergilerle yemek yiyecek, ısınacak, tüm ihtiyaçları karşŸılanacak var mı böyle bir adalet karşŸımıza geçsin ki bizde ona karşŸı kendimizi savunalım yapabileceklerini görelim. O cani dışŸarıdayken bu kadar şŸehit vermiyorduk. Devletimizin uyguladığŸı yanlışŸ politikalardan dolayı PKK altın çağŸını yaşŸıyor, artık devlet olarak PKK yı muhatap bile alıyoruz.

İlyas Akyüz-İtimat Karisör

 

Terör siyasi bir olaydır.

Terör de özelikle rant olayı vardır. Benim kanaatim siyasi idarenin bütün bu olaylardan haberi var, fakat değŸişŸtirmek için bir şŸey yapmıyor dışŸ güçler nasıl istiyorsa o çerçevede bütün olaylar gerçekleşŸtiriliyor. Burada temel amaç İslam dininin bitirilmeye çalışŸılmasıdır. terör tamamen emperyalist güçlerin uyguladığŸı ve ülkemize uygulattığŸı bir politikadır. Amaç ise Müslüman ülkelerde kaos yaşŸatıp, bu ülkelerin kaynaklarını sömürmektir. ABD ile Türkiye arasında teröre karşŸı ittifak yapılmışŸ gibi gösteriliyor, bu olay tamamen bir kurgudan ibarettir. PKK nın en büyük destekçisi ABD ve İsraildir. Biz bu şŸavaşŸı bitirmek için halkımızla değŸil bu ülkelerle savaşŸmamız gerekir. Terörü bitirmek için adil dünya düzenin gelmesi şŸarttır.

 
 Alaattin Soylu-Soylu Oto Kuaför

Devletimiz terörü karşŸı yetersiz kalıyor.

Karakollarımızın güvenlik zafiyeti var. Karakollarımız dağŸların eteklerinde yapılıyor ve yeteri kadar güvenlikli değŸiller. Yukarıdan gelecek saldırılarda karakollarımız aşŸırı derecede yetersiz olduğŸu için verdiğŸimiz kayıp miktarının da artmasına sebep oluyor.

Karakollarımızın yenilenmesi konusunda TOKİ ile yapılacak bir çalışŸma vardı, fakat bu çalışŸmanın hayata geçtiğŸine dair hiç bir haber görmedik.

Amerika'nın Türkiye ile teröre karşŸı yapıkları bir çalıma olduğŸunu söylüyorlar, bunlar sadece insanların gözünü boyamaktır. Amerika PKK yı bire bir destekleyen bir ülkedir. Amerika kandilde biz onulla müttefiklik yapıyoruz. Bence Türkiye hala bağŸımsızlığŸını ilan edememişŸtir. ܜlkemiz tam bağŸımsızlığŸını ilan etmeden bu sıkıntılardan kurtulabileceğŸini düşŸünmüyorum. Türkiye ne zaman bağŸımsız bir ülke olursa o zaman bu terör bitecektir.

Kenan Yıldız-Yıldız Mobilya

 

Teröre giren suçların cezalarının caydırıcı olması gerekiyor. 20 yaşŸındaki bir askerimizi şŸehit eden bir teröristin en ağŸır şŸekilde cezalandırılması gerekir. Caydırıcılık açısından bu önlemin bir an önce alınması gerektiğŸi kanaatindeyim.

ܖzellikle sınır bölgelerimizde karakollarımızın bulunduğŸu noktalar açısından büyük sıkıntılarımız var, bu bölgelerdeki karakollarımızın bulunduğŸu noktaların daha stratejik noktalar taşŸınması ve güvenliklerinin daha da artırılması gerekir, karakollarımız şŸu haliyle saldırıya açık durumdalar ve bundan dolayı yaşŸadığŸımız saldırılarda fazla kayıp veriyoruz.

PKK doğŸu bölgemizin kalkınamamasını en çok etkileyen faktördür. PKK doğŸu bölgemizin kalkınmasını istemiyor, çünkü bir yerde kalkınma oldu mu, ekonomik rahatlık oldu mu istikrar oluşŸur veonların istediğŸi gibi rahat bir şŸekilde istediklerini yapamazlar. PKK da bunu çok iyi bildiğŸi için bu bölgede sürekli bir kaos ortamı oluşŸturuyor.

 
Ersin Aydın- Bereket Gıda

Terör, devlet büyüklerinin çıkıp da çözümü basit bir şŸeymişŸ gibi anlatılarak çözülmez.

Yılanı ne kadar seversen, seni o kadar çok sokacaktır.

Terörün bitirilmesinde yapılması gereken bence, kısasa-kısastır. Devletimizin uyguladığŸı politikaların çoğŸu yanlışŸtır. ܖzellikle pişŸmanlık yasası diye adlandırılan bir yasa var ki, ben bunu vatan hainliğŸi olarak adlandırıyorum, bu yasanın doğŸurduğŸu ve doğŸuracağŸı sorun terörün  şŸehirlere inmesi demektir. Sen ne kadar geriye çekilirsen ona alan açacaksın o da o kadar ileriye gelecektir.

Amerika ile olan ortaklığŸımız, Amerika'nın o bölgede yaşŸamasını sağŸlamak için uyguladığŸı bir plandır. Ne yazıktır ki, Türkiye' de bu planda maşŸa olarak kullanılmaktadır.

 

 OF'UN NABZI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90