banner102

Üç Çocuğunu Son Anda Ateşten Kurtardı!

Avrupa da işçi olarak çalışan Türk vatandaşlarının evleri son yıllarda yanar oldu. Bunun son örneği de Hollanda da Akyüz Ailesinin başına geldi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Nisan 2014 Cuma 17:29
Üç Çocuğunu Son Anda Ateşten Kurtardı!
Hollanda da işçi olarak çalışan Oflu Hayrullah Akyüz'ün  Nijmegen kentindeki evi tutuştu. Anne Necla Akyüz  son anda yangını fark ederek  3 çocuğunu ateşler arasından alıp dışarı çıktı.

Akyüz Ailesi adına olayı anlatan Mustafa Kemal Akyüz , oğlunun Hollanda'nın Nijmegen kentinde işçi olarak çalıştığını, aynı kentte kendisine ait evi olduğunu belirterek, ”Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında içinde gelinim ve 3 torunumun olduğu ev çıkış sebebini henüz öğrenemediğimiz  nedenden dolayı yangın çıktı ve yangın sonrası kullanılamaz hale geldi” dedi.

Maddi hasarın yaklaşık 150 bin Euro olduğunu söyleyen Akyüz , yangının evi sarması üzerine gelini Necla Akyüz'ün 3 torununu ateşler arasından kurtardığını da belirterek, “ Son yıllarda Türklerin evlerine yönelik kundaklamaların arttığı bir gerçek. Ancak, bizim evdeki yangında Hollandalı komşularımızın özverili yardımları sayesinde can acısı yaşamadık. Tesellimiz  can kaybı olmayışıdır.” Şeklinde konuştu.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak Hollanda yetkililerince araştırma başlatıldığı da öğrenildi.



Halil Bayram

Son Güncelleme: 11.04.2014 17:47
Anahtar Kelimeler:
Hayrullah Akyüz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90