banner102

Vahapoğlu: 'Siz bizim özel vatandaşlarımızsınız'

Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M.Celal Cahapoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Aralık 2014 Çarşamba 14:53
Vahapoğlu: 'Siz bizim özel vatandaşlarımızsınız'
Engellilerle ilgili yaptığı açıklamasına Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hocanın sözü ile başlayan İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu, "1996 yılında 54. Erbakan Hükümeti sırasında hocamızın yanına gelen engelli vatandaşlarımıza Rahmetli hocamız 'Siz bizim özürlü vatandaşlarımız değil, özel vatandaşlarımızsınız' diyerek hitap etmesi, biz Milli Görüşçüler olarak bu vatandaşlarımıza karşı duruşumuz ortaya koymuştur. Bundan dolayı ilk önce bu vatandaşlarımıza karşı net bir duruş ve anlayış sergileyerek bu konuda çalışma yapmalıyız." dedi.

Vahapoğlu, " Ülkemizde 10 milyona yakın engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Bu oran nüfusumuzun yüzde 12'sine tekabül etmektedir. Hayatı onlar için kolaylaştırmak başta ülkeyi yönetenler olmak üzere hepimizin öncelikli görevidir. Engelli vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir ülke sunmak sadece bir görev değil aynı zamanda insani sorumluluktur. Bu sorumluluk da, öncelikle iktidarların omuzlarındadır." diyerek mevcut iktidarın kendisinden önceki iktidarlar gibi bu konuda tatmin edici herhangi bir adım atmadığını iddia etti.

'Engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmek, senede bir gün onları hatırlamak değildir.' diyen Vahapoğlu, "Toplumun her kesiminde olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla gerçek manada ilgilenilen dönem milli görüş iktidarları olmuştur. Engelli vatandaşlarımız için birçok ilk Milli Görüş iktidarlarında hayata geçirilmiştir. Başbakanlığa bağlı Özürlüler İdaresi Başkanlığı ilk kez Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın başbakanlığı'ndaki 54. Hükümet döneminde kurulmuştur. İlk kez engelli vatandaşların kamuda ve özel sektörde istihdamı yüzde 2'den yüzde 3'e çıkarılmıştır. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın sorunlarını yılın bir günü değil her günü takipçisi olmak üzere ilk kez Saadet Partisi bünyesinde özürlüler koordinasyon merkezi kurulmuştur. Halen bu merkezimizin başında kendiside bir görme engelli olan İsrafil Bayrakçı kardeşimiz bulunmaktadır. Yaptığı çalışmalarla her zaman engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için gayret göstermektedir. 
Saadet partisi olarak engelli vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı çabayla gayretlerimiz sürecektir. Çünkü onlar bizim özel vatandaşlarımızdır." diyerek tüm engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 03.12.2014 15:10
Anahtar Kelimeler:
M.Celal Vahapoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan basri 2014-12-06 16:39:16

of ta olan en büyük engelli of k.k.k ... onun günü de kutlu olsun

Avatar
talip sevencan @hasan basri 2014-12-07 21:00:44

helal olsun sana.

banner90