banner102

YAĞMURDA ÇAMUR AKIYOR, GÜNEŞTE SU AKMIYOR!

Haftalardır, aylardır hatta yıllardır su sorunu yaşadıklarını söyleyen Of’un Ballıca Mahallesi sakinleri, yetkililere seslenerek bu sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Temmuz 2021 Cumartesi 15:17

4 BAKANLI BİR İLÇEDE ÇÖZÜLMEYEN SORUN!

Gerek medyada, gerekse toplantılarda hizmet noktasında çok işler yaptıklarını söyleyenler, 4 bakanı olan bir ilçenin en kalabalık mahallelerinden olan Ballıca Mahallesinin su sorununu 13 yıldır çözemiyor!

DEĞİL HAFTALARCA İKİ GÜN SUSUZ DURSUNLAR BAKALIM!

Mahalle sakinleri su sorununu defalarca TİSKİ yetkililerine iletmelerine rağmen sorunun çözülmediğini söyleyen vatandaşlar, “TİSKİ yetkilileri bizi insan yerine koymuyor. Konuşmaya sıra gelince bütün işlerin yolunda gittiğini söyleyen, eksiklikler konusunda da yapacaklarını söyleyip, söyledikleri ile kalan TİSKİ yetkilileri, eğer samimi iseler iki gün evlerinde susuz dursunlar.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

13 YILDIR SORUN YAŞIYORUZ!

Özellikle yaz aylarında mahalle nüfusunun yoğunlaştığını söyleyen Mahalle sakinleri, “Mahallemizde bu su sorunu yaklaşık 13 yıldır devam ediyor. Kışın mahallemizde duran sayısı azalınca su kalanlara yetiyor. Fakat yaz aylarında 13 yıldır sorun yaşıyoruz. Şikâyetlerimizi yetkili mercilere iletmemize rağmen sorun bu zamana kadar çözülmedi. TİSKİ yetkililerine sözlü, yazılı hatta görsel şikâyetlerimizi iletmemize rağmen bir adım öteye gidemedik. “ ifadelerinde bulundular.

DERE SUYUNU HATTIMIZA BAĞLADILAR!

Sözde sorunu çözme adına bir takım işler yaptıklarını ifade eden mahalle sakinleri, “Yaptığımız şikâyetler çok dillenince TİSKİ, sözde sorunu çözme adına mahallemizin dere suyunu su depomuza bağladı. Az bir yağmurda dahi bulanan dere suyundan alınan su, evlerimize çamur olarak geliyor. Resmen su ihtiyacımızı çamur ile gidermemizi istiyorlar. Sorunumuzu ısrarla çözmeyen yetkililer, değil çamurlu su, ufak bir bulanık suyu kullansınlar da belki halimizi anlarlar. “ sözleriyle yetkililere seslendiler.

SU SORUNUNU ÇÖZENE KADAR SAYAÇLARI SÖKÜN!

Çamura para ödediklerini söyleyen mahalle sakinleri, “Su saatlerini takmamız için ısrar eden, hatta sıklıkla takılıp takılmadığını kontrol eden TİSKİ yetkilileri, deremizden evimize verdiği çamurlu sudan para almaya utanmayacaklar mı? Bakkaldan değil çamurlu, son kullanım tarihi geçmeye yakın olsa dahi onu geri verir ve hatta satana fırça atarız.  Ballıca sakinleri olarak biz insan değil miyiz? Aylardır su sorunu yaşıyoruz ama kulak verenimiz yok.  Uzaya uydu aracı gönderiyoruz ama suyun diyarı, bakanların memleketi olan bir ilçenin mahallesindeki temel ihtiyaç olan su sorununu çözemiyoruz. “ diyerek ‘Su sorununu çözene kadar sayaçları sökün’ tepkisini dile getirdiler.

Son Güncelleme: 10.07.2021 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90