banner102

Yahya Özkök ikinci oldu!

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılında Balıkesir Kent Konseyi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği ile Balıkesir Türk Ocakları tarafından ulusal çapta ‘İstiklal Konulu Şiir Yarışması’ düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Mart 2021 Perşembe 18:47
Yahya Özkök ikinci oldu!

1 Ocak 2021- 1 Mart 2021 tarihleri arasında başvuru kabul edilen yarışmaya Türkiye genelinden şairler “istiklal” konulu şiirleri ile yarışmaya müracaat etti. Yarışmaya 564 şiir ile katılan şairlerin şiirleri ilk olarak  ön seçici kurul tarafından  ilk elemeye tabi tutuldu. Elemeler sonucunda  belirlenen şiirler asıl seçici kurulda yeniden değerlendirilerek dereceye giren eserler belirlendi.Yarışmada  birinciliği Bursa’dan  Sevim Yakıcı’nın ‘Özgürlük Destanı’, ikinciliği Of Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yahya Özkök’ün ‘Ezelden Aşina’, üçüncülüğü ise Erzurum’dan Yaşar Bayar’ın ‘Tâceddîn Dergâhı’nda Bâsübâdelmevt Muştusu’ eseri aldı. Kocaeli’nden katılan Ömriye Karataş’ın ‘Alduvak’ adlı eseri mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın ödülleri 12 Mart 2021 Cuma günü Balıkesir Kent Konseyi YouTube kanalından 15.00’da canlı yapılacak olan ‘Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Paneli’ ardından 16.30’da ‘İstiklal Konulu Şiir Yarışması Ödül Töreni’ ile gerçekleştirilecek.

Of Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yahya Özkök Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği ile Balıkesir Türk Ocakları tarafından ulusal çapta ‘İstiklal Konulu Şiir Yarışması’nda ikinci oldu

 

Son Güncelleme: 11.03.2021 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90