banner102

Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Projesi

Yayla ve köylere uygun ahşap yapıların inşa, bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirebilecek nitelikli elemanların yetiştirilmesi projesi ile ilgili Yomra Hotel Novotel Konferans salonunda tanıtım toplantısı düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
31 Mart 2016 Perşembe 20:59

 Of Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından yürütülen ‘Yayla ve Köylere Ahşap Yapıların İnşa, Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların Yetiştirilmesi’ projesiyle ilgili yapılan bilgilendirme toplantısında projenin detayları tanıtıldı.

KAÇAK YAPILAR YAPILDIĞI ANDA YIKILACAK

Programın açılış konuşmasını Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral yaptı.  Son yıllarda Karadeniz Bölgesi'nin turizm açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Saral, “Yayla ve meraların korunması uzun vadeli politikaların oluşturulması lazım. Bunu hemen yapmazsak yarın düzeltmemiz mümkün olmayacaktır. Çok zor ve çok uzun bir süreç bizleri bekliyor olacak. Bakanımız Süleyman Soylu’nun ifadesiyle '2016 yılında Trabzon’da hiçbir yaylada kaçak yapılanma yayla evi olmayacak. Yapıldığı anda da yıkılacak' bu çok net bir ifadedir. Artık bundan sonra 2016 yılında devletimizin izni ve haberi olmadığı hiçbir yaylada yapılaşma olmayacak. Yapıldığı anda da yıkılacak. Bu proje isminde de anlaşıldığı gibi yayla ve köylerde bizim kültürümüze, örf ve adetlerimize çevresel kirlilik oluşturmayacak, görüntü kirliliği oluşturmayacak ahşap evlerin yapılması için nitelikli elemanların yetiştirilmesi projesidir. Bu proje ile bölge insanımızın sahip olduğu girişimcilik ruhu geniş platformlara taşıyacağımıza ve bölge turizminin hak ettiği konuma gelmesine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

PROJE KAPSAMINDA 20 GENÇ BELİRLENECEK

Projenin eğitim koordinatörü KTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kenan Gelişli ise yaptığı konuşmada, TÜİK’in verilerine göre son yıllarda bölgedeki ahşap yapılarının oranının yüzde 0,3 seviyesine kadar azaldığını belirterek, “Projenin genel hedefi; Trabzon yöresi yayla ve köylerde inşa edilecek ahşap yapıların üretim, bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirebilecek gençlerin eğitilerek, istihdam edilebilirliklerini arttırmak, ilgili gençlerin girişimcilik becerilerini arttırmak ve alandaki işsiz gençleri, orman ürünleri sanayi işverenleri ile bir araya getirerek ilgili aktörler arasında sürdürülebilir işbirliği geliştirmektir. Projede, teknik liselerin mobilya ve dekorasyon bölümü mezunları, üniversitelerin ağaç işleri endüstri mühendisliği ve orman endüstri mühendisliği bölümü mezunları hedef grup olarak seçilmiştir. Proje kapsamında 20 genç belirlenecek, kendilerine genel beceri eğitimleri verilecektir" dedi. 

GELECEK ADINA UMUTSUZLUĞA KAPILIYORUZ

Of Kaymakamı Eren Arslan ise projeyi turizm ve gelecek için güzel bir adım olarak değerlendirdiğini kaydederek, “Karadeniz yöresi son yıllarda turizmde önemli bir ivme kazanmış durumda. Ama herkesin gözlemlediği gibi bu konuda da bir şeylerin yanlış gittiğini hem görüyoruz, hem de gelecek adına da biraz umutsuzluğa kapılıyoruz. Bu proje ve buna benzer güzel adımlar gelecek adına bizi umutlandırıyor” diye konuştu.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 01.04.2016 02:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90