banner102

Yazılı Basın Kursiyerlerinden Hasan Çakır'a Ziyaret

Of Yazılı Basın Muhabirliği Kursiyerleri, Of Gazeteciler Derneği Başkanı Ömer Lütfü Saral ve Gazeteci ve Kurs hocası Halil Bayram eşliğinde Ballıca Beldesi eski Belediye Başkanı Hasan Çakır'ı özel bürosunda ziyaret etti.

29 Eylül 2013 Pazar 23:13
Yazılı Basın Kursiyerlerinden Hasan Çakır'a Ziyaret

 TÜRK VATANDAŞI OLARAK  7 LİRA VARLIK VERGİSİ VERDİM

Kursiyerlerin sorularını yanıtlayan Hasan Çakır, 1928 yılında Of İlçesinde doğmuş ve 1935 yılında ilkokula başlayarak üç yıl okuduktan sonra 1938 yılında Of ilçesinde terzicilik alanında iki yıl çıraklık yaptıktan sonra usta olup Zonguldak iline giderek burada terzicilik alanında işyeri açarak çalışmaya başladı. 1944 yılında Ankara'ya giderek Ticaret Karnesi aldı. Çakır, 1945 yılında Türkiye'nin 12 milyon nüfusu olduğunu ve o zamanın hükümeti bütçeyi yapamadığını söyleyerek, 'Hükümet varlık vergisi diye bir kanun çıkardı. Ticaret işiyle uğraşan kişilerden azar azar para aldı. Ecnebileri çok silkeleyerek onlardan çok büyük paralar aldı ve bütçeyi bu paralar ile yaptı. Bende Türk vatandaşı olarak 7 lira varlık vergisi verdim' dedi.

12 ADETE ÇIKARDIĞIM VABİS KAMYONLARI 1 E DÜŞTÜ

1948 yılında askerlik görevine giden Çakır, askerden döndükten sonra evlenerek 4 çocuğun dünyaya gelmesine vesile olan bir aile kurdu. 1952 yılında terzicilik mesleğini bırakarak Vabis  kamyonu alan Çakır, nakliyat  işine başlayarak bu işini genişletti ve araçları 12 ye çıkarttı. Sonraki yıllarda araçlarında çalıştırdığı şoförlerin yüzünden 12 aracının elinden çıktığını söyleyen Çakır, ihalelere girerek ilk ihalesini İyidere Kereste fabrikasının ihalesini alarak başladı. Daha sonraki yıllarda çeşitli ihalelere de giren Çakır,  Rize'de bir ortak ile taşımacılık şirketi kurarak çalışmaya başladı. Birkaç yıl bu şirket ile çalıştıktan sonra şirketten ayrılarak  Fener Nakliyat şirketine girdi ve bu şirket ile 30 sene çalıştı.

SAADET PARTİSİNİ SADECE BAŞKAN OLMAK İÇİN KULLANDIM

Siyaset hayatına Adnan Menderes zamanında başlayan ve onu destekleyen Çakır, Demokrat Partiden sonra Demirel'i desteklediğini ifade ederek, 'Aktif siyasete 2004 yılında Saadet Partisinden Of Ballıca Belde Başkan adayı olarak Başkan oldum ve 5 yıl bu görevi yürüttüm. Şunu da ifade edeyim ki; ben Saadet Partisinden Başkan olmak için aday oldum. Yoksa ben Saadet Partili değil Ak Partiliyim ve bunu destekliyorum. Saadet Partisini Sadece Başkan olmak için kullandım' diye iddia etti.

HİÇBİR BELEDİYE ZAVALLILARI KAYIRMADI

Of Belediyesi hakkında da sorulan soruları cevaplayan Çakır, mevcut Belediye Başkanının halk ile iç içe olması gerektiğini söyleyerek, 'Of'un en büyük sorunu zavallıları kayırmaktır. Şu ana kadar bu görevi hiçbir Belediye Başkanı yapmamıştır' dedi.

Belediye Başkan adayı olarak Ömer Lütfü Saral'ı destekleyeceğini de ifade eden Çakır, ziyareti gerçekleştirenlere çay ikramı yaparak daha sonraki günlerde de yemek ikram edeceğini söyledi.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 01.10.2013 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yılmaz çan 2013-09-30 09:46:46

'aktif siyasete 2004 yılında saadet partisinden of ballıca belde başkan adayı olarak başkan oldum ve 5 yıl bu görevi yürüttüm. şunu da ifade edeyim ki; ben saadet partisinden başkan olmak için aday oldum. yoksa ben saadet partili değil ak partiliyim ve bunu destekliyorum. saadet partisini sadece başkan olmak için kullandım.
dede başkan nokta vuruşu yapmış.

Avatar
Faruk Keleş 2013-09-30 11:13:20

Yazık ki ne yazık.
Siz kıldığınız namazda ne söylediğinizi bilseniz bu kullanma olayını çok daha iyi anlardınız. Bir büyüğüm olarak size şunu söylemek istiyorum; bu dünyada kimse kimseyi kullanamaz ancak ve ancak kişi kendi yaptığı ile kendi kendine eder ve kullanma durumu hasıl olmuşsa da bu kendi kendini kullanmış anlamına gelir.

Avatar
BEHRAM YILDIZ 2013-10-03 22:11:05

milli görüşün tek partisi olan saadet partisinin kaderi bu anlaşilan.. bu parti sayesinde toplumun mustazaflarindan itibar görerek bir yerlere gelenler bu partiyi sıçrama tahtasi olarak kullandiklarin ifade etmekten bile çekinmiyorlar.. bu kadar çirkin bir ifade tarzi olamaz.. kendisine saygi duyan biriydim ama şuan tek kelime ile yaziklar olsun diyorum.. ve bu şahsin ebedi aleme irtihalinde eğer bir tek saadetli orda helallik verirse onada yaziklar olsun.. bu ne ya.. bu hareket saf temiz duygularla çalişanlarin harekati hep uyaniklara siçrama tahtasimi oluyor..

Avatar
dede @yılmaz çan 2013-10-05 12:06:16

dede başkanada nokta vuruşu yapılacak bi gün merak etmesin...

Avatar
helal @BEHRAM YILDIZ 2013-10-05 12:07:36

tebrik edilecek bi yorum..şu zavallıya bişey demey gerek yok zaten hak ettiğini bullcak..ama saadetli arkadaşlar dikkat etsinler değeri sıfır olan bu tip insanları bünyesine alıpta değerlendirmesin.

Avatar
kabahat 2013-10-05 12:08:02

senun kabahatun yok seni adam yerine koyup o partiye alanda kabahat.

Avatar
ey di eski günler 2013-10-05 12:09:04

kimse bu davaya şeref katamaz.herkes burdan şeref alır.ama senin gibi zavallılar ouda alamaz.olduğu gibi kalır.

Avatar
kılçık 2013-10-05 12:09:40

yaşından başşından utanmıyorsan senin için çalışan o insanlardan utan ..yazıklar olsun sanaaa.

banner90