banner102

Yenilenen Kız Kur’an Kursu Açılışı yapıldı

Merhum Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmeddin Erbakan tarafından 1996 yılında temeli atılan Kız Kur’an Kursu Albayrak Vakfı tarafından yenilenerek yeni yüzüyle yeniden hizmete açıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Ekim 2020 Cuma 16:16

Albayrak Şirketler Yönetim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, Albayrak Vakfı Başkanı Ahmet Albayrak, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu ile çok sayıda kişinin katıldığı açılış programı kurdele kesimiyle başladı.

TEMELİNİ ERBAKAN HOCA ATTI

Programa kursun konferans salonun da yapılan konuşmalar ile devam edildi. Açılış Kur’’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını Albayrak Şirketler Yönetim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak yaptı. Kursun Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan tarafından 1996 yılında açılışının yapıldığını söyleyerek sözlerine başlayan Albayrak, “1996 yılında merhum hocamız ile birlikte temelini attığımız yurt binamız 1998 yılında Kız Yurdu olarak 2002 yılına kadar hizmet verdi. 2002 yılından günümüze kadar da Yatılı kız Kur’an Kursu olarak hizmet verdi. Yaklaşık 22 yıllık hizmet veren binamızın bazı yerlerinde tahribat olduğu için İlçe Müftülüğümüz tarafından bize binanın onarımı ile ilgili teklifte bulunuldu. Bizde çok kısa sürede Kursumuzu restore edip hazır hale getirdik. Şimdi de hizmete açarak kızlarımızın hizmetine sunacağız.” Diyerek açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Albayrak’ın konuşmasından sonra İlçe Müftüsü Hüseyin İspiroğlu Kur’an kurslarının önemi konusunda Ayet ve Hadislerle kısa açıklama yaptı.

KANDIRILMAYAN ADAM YETİŞECEK

Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu ise yaptığı konuşmada Erbakan hocamız tarafından açılan kursun bugüne kadar onlarca kız hafıze yetiştirdiğini söyleyerek eğitim konusunda yeni projeleri olduğunu söyledi. Eğitim konusunda yapacakları projeyi açıklayan Sarıalioğlu, “ İlçemizin sahilinde 35-40 dönümlük alanda Avan projesi hazırlanıyor.  İçerisinde 4 minareli bir Külliye Camisinin olacağı Proje okulunda ana sınıfından liseye kadar hem hafızlık eğitimi, hem de sosyal-fen bilimleri eğitimlerini alacakları bir eğitim külliyesi olacak. Buradan yetişen gençler bizlere emredilen emr-i bi'l ma'ruf ve nehy-i anil münker görevini yerine getirip adam gibi adam, kandırılmayan adam olarak yetişeceklerdir.” diyerek kursun yapımına destek veren ve açılışa katılan herkese teşekkür etti.

İMAM HATİPLİ OLMAK KABAHAT İKEN BU YATIRIM YAPILDI

Konuşmaların sonuncusunu İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek yaptı. Din hizmetlerinin hepsinin çok önemli olduğunu söyleyen Kaymakam Çiçek, “Elbetteki din adına yapılan bütün hizmetler önemlidir. Fakat asıl önemli olan bu hizmetlerin kabahat olarak sayıldığı bir dönemde bu ve benzeri hizmetleri yapmaktır. Bu anlamda Kur’an kursunu daha önemli kılan meselenin de bu olduğunu düşünüyorum.” diyerek Albayrak ailesine ve programa katılanlara teşekkür etti.

Açılış programının sonunda İlçe Müftüsü İspiroğlu’nun duası, İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan plaketin Albayrak Şirketler Yönetim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak’a takdim edilmesi ve yemek ikramıyla program son buldu.  




Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 02.10.2020 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90