banner102

YERYÜZÜ BİZE EMANETTİR!

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesi tarafından haftalık olarak düzenli şekilde Çarşamba Konferansları adı altında düzenlenen konferansta konuşan AGD İlçe Başkanı Hasan İnan, yeryüzünün Müslümanlara emanet edildiğini ve dünyayı kötülüklerden temizleyip iyiliklerin hâkim olması için de Müslümanların gayret gösteri gerektiğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Mayıs 2017 Pazartesi 23:16
YERYÜZÜ BİZE EMANETTİR!
Konuşmasında ayet ve hadislerle örnekler vererek emanet konusunu işleyen Hasan İnan, “Emanetin ehline verilmesi gerektiğini Yüce Rabbimiz bizlere emrediyor. Ki yeryüzünün ıslahı için çalışacak olan da ancak samimi Müslümanlardır. Zalimlerin hüküm sürdüğü dünyanın hali ise kan ve gözyaşından ibaret bir dünya olduğunu açık beyan görmekteyiz. Bunun için yeryüzüne Yüce Rabbimizin buyurduğu şekilde güzelliklerin hâkim olması için bütün Müslümanların gayret göstermesi gerekmektedir.” dedi.

İnan, “Yeryüzünü bize emanet eden Yüce Rabbimiz aynı şekilde biz Müslümanlara “Yeryüzünde fitneden eser kalmayıncaya ve Hak hâkim oluncaya kadar düşmanlarla savaşın” diye emretmiştir. Bu bir seçenek değil emirdir. Yoksa gücümüz yok diye yerimizde oturup, bizlere bir şey yapmasınlar veya rahat yaşayalım diye düşmanımıza sevgi gösteremeyiz.  Ekonomimiz rahat olsun, sıkıntı çekmeyelim diye düşmanlarımızı sırdaş edindiğimiz ve onlar gibi yaşamaya önem verdiğimiz için kan ve gözyaşı sürekli artmaktadır.  Bu akan kandan bizlerinde büyük bir mesuliyeti vardır.” diyerek bu konularda gerekli hassasiyeti göstermek zorunda olduğumuzu ifade etti.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 23.05.2017 00:17
Anahtar Kelimeler:
Hasan İnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90